Повір'я

Воєначальники і отамани вважають Артемія своїм покровителем і шанують його. У цей день молитва воїна може допомогти від безглуздої смерті. У цей день організовували бенкети для отаманів і ватажків, для їх дружин. Сьогодні можна було піднести своєму воєначальнику дари. Найчастіше це була холодна зброя або вогнепальна, дарували цуценят для собачої полювання.

Ще було повір'я, що людину, яка народиться в цей день, буде захищати матір-вовчиця. Людина ця буде близькою під духу до птахів і звірів лісу. «Вовчий корінь йому покірний. Вовче лико - його посмішка », - так говорили про народжену на Артемія. Починаючи з цього дня, в села приходили вовки. За їх поведінкою можна було передбачити майбутнє. Якщо вовки виють, будуть скоро морози. А якщо виють особливо голосно, і виє ціла зграя, значить буде голод.

Прикмети на 2 листопада

  • Якщо з ранку іній покриває дерева - в наступному році буде поганий урожай.
  • Якщо вовки почали вити в Артем'єв день - наближаються морози.
  • Якщо вовки наближаються до будинків і виють - зима буде голодною, а літо неврожайним.
  • Якщо білки ховають багато горіхів - зима буде холодною.
  • Народженим 2 листопада протегує доля. Такі люди можуть стати хорошими лісничими. Носити їм слід перли. Їх покровитель - вовчиця.

Раніше Знай.ua повідомляв, що тепер українці відзначатимуть ще одне державне свято.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадуємо, що передбачив Вольф Мессінг Росії на 2019 рік, це гірше катастрофи

Також раніше Знай.ua повідомляв, що в посольстві Ватикану виявили мумію, яка "відпочивала" там 30 років