На Донбасі затримали екс-народного обранця, місцевого кримінального авторитета на прізвисько "Вася Картавий" та його спільника, які влітку напали на військового.

Як повідомив відділ комунікації ГУ НП у Донецькій області, тоді двоє озброєних чоловіків, один із яких представився "наглядачем за містом", вимагали платити їм гроші, приставляли пістолет до голови потерпілого і погрожували застрелити його та ще двох осіб.

Донбас

Як виявилося, серед затриманих - колишній нардеп, пов'язаний із кримінальними колами, раніше його судили за шахрайство, а зараз сидить в кріслі керівника приватної охоронної структури і сумнівної громадської організації.

Оперативники встановили, що 26 серпня зловмисники влаштували жорсткі розбірки в човновому прокаті Святогорська, вони вимагали за оренду судна платити їм.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чоловіки стверджували, що вони є власниками прокату і всього, що є на набережній. При цьому старший представився місцевим кримінальним авторитетом на ім'я "Вася Картавий".

Як пише "ОстроВ", під таким прізвиськом відомий тільки один чоловік — це екс-член "Партії регіонів" Василь Стельмашенко.

депутат

Чоловіки взяли під приціл військового: "Я вас тут усіх покладу". Однак військовому вдалося дати відсіч, на що отримав масу погроз.

Під час досудового розслідування копи з'ясували, що ніяких прав на дану земельну ділянку або майно нападники не мали.

Екс-депутат, відомий у бізнес-структурах регіону, зараз очолює комунальне підприємство в Слов'янському районі. Його спільник — виходець із АР Крим, там він був судимий за шахрайство, підробку документів та ДТП.

Бійка у ВР

За інформацією правоохоронців, чоловік під прикриттям громадської організації, створеної нібито для допомоги учасникам АТО, збирає данину з підприємців і займається "кришуванням".

Напад на офіцера передбачає до семи років за гратами. Наразі проводиться слідство.

Також затриманих перевіряються на причетність до інших кримінальних злочинів.

бійка депутатів

За інформацією ЗМІ, Стельмашенко є відомим на Донбасі кримінальним авторитетом. У 1983 році РВВС Донецька порушив проти нього кримінальну справу за статтею "шахрайство". Справа була передана у суд, його подальша доля невідома. У 2005 році з'явилася інформація, що Стельмашенко був членом ОЗУ братів Кушнірів, причетних до вбивств Вадима Гетьмана, Ахатя Брагіна та Євгена Щербаня.

Додамо, Стельмашенко прославився також через бійку у Верховній Раді 27 квітня 2010 року після ратифікації так званих "харківських" угод. Тоді він накинувся на колегу Олеся Донія.

Нагадаємо, бойовик дорстоко убив дружину та викинув тіло.

Як повідомляв портал Знай.ua, Меркель обговорила у Києві з політиками ситуацію на Донбасі та заговорила українською.

Також Знай.ua писав про те, що бойовики збили безпілотник ОБСЄ.