У катастрофі безпілотника спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), збитого рано вранці 27 жовтня, Німеччина і Франція одноголосно звинуватили Росію і її бойовиків, пише Reuters.

Заяви країн про підозру стосовно Російської Федерації прозвучали спільно. За версією Берліна і Парижа, безпілотник далекого радіусу був збитий рано вранці 27 жовтня неподалік російсько-українського кордону над територією, контрольованою бойовиками, яких підтримує Москва.

“Інформація, зібрана спостережною місією, свідчить про те, що Російська Федерація і підтримувані нею сепаратисти несуть відповідальність за знищення безпілотника”, - йдеться в заяві, опублікованій 1 листопада.

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що Українські військові активно освоюють безпілотники. Так, ударний дрон ВСУ прибрав терористом одним пострілом – про це в нашому недавньому матеріалі.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

У результаті успішно проведеної операції силами ООС на Донбасі було ліквідовано троє бойовиків російсько-терористичних формувань.

Про це повідомив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан Штірліц і опублікував відповідне відео.

За інформацією військового, троє бойовиків російсько-терористичних формувань ліквідовані в результаті вивіреної відповідної атаки із застосуванням ударного БПЛА на позиції окупантів.

Раніше фронтовий волонтер Юрій Мисягін повідомив, що українські військові на Донбасі останнім часом стрімко освоюють ударні безпілотники:

"... На деяких ділянках фронту для окупантів склалася справді загрозлива ситуація, пов'язана з атаками їх позицій ВСУ з допомогою квадрокоптера. Знищується все: техніка, бк, особовий склад і самі позиції. Причому нальоти відбуваються кілька разів на добу, як вдень, так і ввечері, або пізно вночі. І це тільки початкова стадія такої війни, далі буде ... ", - розповів Мисягін.

Раніше в українській армії показали зброю, яке не залишає путінським окупантам ні єдиного шансу.

Рада національної безпеки і оборони показав відео випробувань нового українського 120-мм мобільного мінометного комплексу "Барс-8ММК".

Ролик опублікували на YouTube-каналі відомств

Варто відзначити, що раніше під Луганськом зафіксували скупчення ворожих танків. Тривожну звістку повідомляє прес-центр ООС. За даними штабу, 26 жовтня було зафіксовано обстріл ворогами позицій українських військових у Кримського на Бахмутке з піхотного озброєння.