Колишній депутат Верховної ради України, голова Всеукраїнського об'єднання "За помісну Україну" Петро Ющенко, який доводиться братом екс-президента України, заявив, що українці - один із трьох "обраних народів".

Цю інформацію повідомляє "Укрінформ".

В Україні провели круглий стіл на тему "Автокефалія Української церкви: яких змін чекати?", де Ющенко розповів, що апостол Павло назвав українців "обраними".

За словами екс-депутата, у "Посланні до Римлян" апостол Павло говорить про три обрані народи: еллінів, іудеїв та скіфів. Петро Ющенко ототожнює останніх з українцями.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ющенко заявив, що "вождь людства" включив українців до трьох "націй світу".

На які саме слова посилається Петро Ющенко у "Посланні до Римлян", досі не ясно.

Нагадаємо, нова Церква в Україні буде мати назву "Православна церква в Україні". Про це сказав в інтерв'ю "BBC Україна" Архієрей Константинопольської церкви, представник Вселенського патріархату при Всесвітній раді церков, архієпископ Тельмиский Іов (Геча) .

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", скасування акта про передачу території України під адміністрацію Російської церкви, фактично, припинила існування в Україні УПЦ Московського патріархату. Про це в інтерв'ю "ВВС Україна" заявив архієрей Константинопольської церкви, представник Вселенського патріархату архієпископ Тельмиский Іов.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Полтаві відбулися збори єпархіального духовенства, на якому було прийнято рішення про повну підтримку РПЦ і керівника Московського патріархату Онуфрія.