Дві події досить раптово поєдналися в одну. Спочатку проти постійного учасника російських телешоу Томаша Мацейчука відкрили кримінальну справу за ст. 282 КК РФ, про активне розпалювання ненависті та ворожнечі, а також приниження людської гідності. Чоловіка ледь не вислали з Росії.

Про це повідомляє Хвиля.

Підставою до таких жорстких дій стало нешанобливе, за думкою російської прокуратури, висловлювання Мацейчука про мертвого терориста Толстих, що мав прізвисько Гіві та був вбитим в ОРДЛО під час певних кримінальних конфліктів.

Проте, Мацейчука хоча і обшукали за місцем проживання, але поки не посадили до в'язниці, та не депортували з РФ.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

З розглядом справи про депортацію, яке повинно було відбутися 1 березня, відболося незрозуміле марення та затягування, в чисто російському стилі - то втратили якісь ключові докази, чи то суддя у відпустці, то в Митіщенском суді чекають вказівок від влади. Загалом, розгляду справи не було і рішення не винесено. Сам Мацейчук вже заявив про готовність покинути Росію.

Крім того, в той самий день, 1 березня, очільник Кремля Володимир Путін звернувся з посланням до Федеральних зборів РФ, тобто одночасно до двох палат парламенту: Державної думи та Ради Федерації.

У свому посланні Путін повідомив про небувалі види російського озброєння. Мовляв, виготовили озброєння таємно і "жодна буква на Захід не просочилася".

Що ж є спільного між цими двома подіями?

А спільне те, що обидві абсолютно фейкові. Характерно, що фейки російських пропагандистських ЗМІ стають дедалі нахабнішими та брехливішими.

Російські агресори, затиснуті в куток з усіх боків, розуміють невідворотність кінця, вони стискають кулак у порожній кишені та загрожує всіх перестріляти небувалими ракетами, яких насправді у них немає.

І, так - у них може вдатися цей номер: взяти на понт і на переляк. Досі ж виходило. Хоча цього разу брехня вийшла зовсім фантастичною та неймовірною.

Нагадаємо, раніше були названі найтупіші фейки росіян про Україну.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, що кремлівська пропаганда "розігнала" фейк про декомунізацію Віри Брежнєвої.

Також "Знай.ua" писав, про те, що у БПП звинуватили Бублика в розповсюдженні фейків.