Головний лікар Великобританії Саллі Девіс розповіла правду про вакцини. На думку медика, піддають більшій небезпеці себе і своїх дітей як раз ті, хто вважають, що вакцини приносять організму тільки шкоду.

Вакцина MMR проти кору, краснухи та епідемічного паротиту абсолютно безпечна. Цю вакцинацію вже отримали діти з усього світу, однак недовірливим категоріям населення цього все ще недостатньо, розповідає пані Девіс.

87% англійських дітей вже вакциновані, однак влада хоче прищепити як мінімум 95%. Саллі Девіс закликала батьків усього світу вчасно щепити своїх дітей і не вірити в фейки, поширювані в соцмережах.

Лікарі б'ють на сполох. Міфи в соцмережах про небезпеку вакцинації – це головна проблема, через яку батьки відмовляються від щеплень. Ці відмови підвищують рівень дитячої смертності і захворюваності.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Всі ці люди, знаменитості, які вірять в ці міфи - вони помиляються. Протягом 30 років ми вакцинували мільйони дітей. І це цілком безпечно - ми це знаємо. Вакцина врятувала життя семи мільйонів дітей у всьому світі".

Коли діти помруть, людей, які розповсюджують брехливі міфи про вакцинацію, не буде поруч, каже головний лікар Великобританії.

MMR-вакцина допомогла суттєво знизити кількість захворювань на кір, краснуху та епідемічний паротит. І ось результат: в минулому році Міжнародна організація охорони здоров'я визнала Великобританії "вільної" від проблеми кору.

MMR-вакцина насправді високоефективна.

Правда, це не означає, що кір на у Британії не хворіють взагалі. Пані Девіс каже, що в цьому році було зафіксовано багато випадків захворювань на кір - 903. Більшість хворих - саме ті, хто з тих чи інших причин не пройшов вакцинацію.

MMR-вакцина безкоштовно вводитися британським новонародженим - як правило, протягом місяця після народження. Другу ін'єкцію треба робити у віці трьох років.

В 1998 році дослідження колишнього лікаря Ендрю Уейкфілд помилково доводилося зв'язок між MMR-вакциною та аутизмом. Зараз результати дослідження, не визнаються науковим співтовариством. Однак, незважаючи на ненауковість дослідження, воно істотно вплинуло на суспільство: наприкінці 1990-х поширеність MMR-вакцини впала до 80%, а у 2003 році - до 79%.

Нагадаємо, Знай.uа раніше повідомляв про паніці населення з-за епідемії смертельного захворювання. Тільки за останній тиждень медики зафіксували майже півтори тисячі випадків зараження. А з початку року жертвами хвороби стали понад 35 тисяч українців.

Також ми писали про те, що в організмі лам виявили эфффективные антитіла, які врятують людей від грипу.

Крім того, раніше був опублікований матеріал про такому страшному й смертельне захворювання, як сказ і як правильно діяти в перші хвилини після укусу тварини з підозрою на цей вірус. Від смерті можна врятуватися, дізнайтеся, як.