Щорічно у першу неділю листопада українські працівники відзначають своє професійне свято - День працівника соціальної сфери. В цьому році дата припадає на 4-е число.

День соцпрацівника України 2018: історія свята

Ця дата з'явилася в 1999 році завдяки Указу президента № 374/99 від 13 квітня. За допомогою цього професійного свята наш уряд доводить високу оцінку ролі працівників, які на регулярній основі забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, а також трудових відносин.

Соціальний працівник постійно стикається з багатьма сферами життя людини: фізичним і психічним здоров'ям, особистими і груповими конфліктами, плануванням сім'ї, з проблемами працевлаштування, професійної і соціальної адаптації різних категорій населення, профілактикою асоціальної поведінки, здійсненням правосуддя і тому подібне.

На даний момент в Україні залишається гострою проблема правового захисту кожної людини, обгрунтування правової доцільності її побутової поведінки, професійної, політичної та інших видів діяльності. Соціальна робота це в першу чергу процес налагодження зв'язку між людьми.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Варто відзначити, що це професійне свято по праву належить тим, хто виявляє милосердя, створює добро не тільки по службовому обов'язку, але і по велінню совісті і заклику душі.

День соцпрацівника України 2018: цікаві факти

Як свідчить сучасна статистика, на сьогодні в соціальній сфері працює приблизно 150 тисяч українців. Вони дарують багатьом людям надію на краще, вчасно подають руку допомоги тим, хто цього дуже потребує. Крім того, для більшості з них слова відомого українського класика Івана Франка: «Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати іншим» — стали сенсом життя.