У понеділок, 5 листопада, на території України синоптики прогнозують переважно хмарну і прохолодну погоду.

Середньодобова температура повітря продовжує знижуватися, і лише на заході буде відчутно тепліше, сонце прогріє повітря до 18° тепла. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3−8 м/с. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

карта Укргідрометцентру

В Києві у перший робочий день буде досить похмуро. Температура повітря вночі 7−9°, вдень 11−13°.

У Львові очікується мінлива хмарність, без опадів. Вдень стовпчики термометрів покажуть 16−18°, вночі буде 7−9°.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

В Одесі опадів не передбачається, однак буде хмарно. Стовпчики термометрів вдень покажуть 14−16°, вночі 6−8°.

У Дніпрі дощів не буде, втім, як і сонця. Температура повітря вночі 5−7°, вдень 9−11°.

У Харкові буде ще холодніше. Так, вночі термометри покажуть тільки 3−5°, вдень не більше 9° тепла.

Крім того, геомагнітна обстановка в Україні у понеділок, 5 листопада, буде вкрай нестабільною. Невеликі збурення протягом доби зміняться слабкою геомагнітної бурею.

геомагнітна обстановка в Україні 5 листопада

До речі, для тих, хто любить морозну свіжість і хрускіт снігу під ногами є погані новини, українські синоптики відзначають, що в перший місяць зими замість снігу варто очікувати дощі.

Так відомо, що середня температура у грудні не буде перевищувати 6 градусів морозу. Синоптики припускають невелике потепління в середині місяця, тому необхідно почекати з тим, щоб прибрати все непромокальне взуття далеко в шафу.

Нагадаємо, що Італію продовжує невідступно атакувати нещадна стихія, жертвами якої стали вже кілька десятків чоловік по всій країні.

Як повідомляв портал Знай.uа, холоди прийдуть в Україну повільно, але впевнено. Цей процес буде супроводжуватися поступовим зниженням температури повітря.

Також портал Знай.uа писав, що українці будуть насолоджуватися теплом в останній осінній місяць. У цьому впевнений відомий народний синоптик Леонід Горбань.