Підроблені вакцини стали в Україні смертельно небезпечною проблемою. Страждають діти, батьки в паніці і пошуку відповіді на питання – хто відповідає за введення підробок немовлятам, і за страшні наслідки цієї махінації; Кому може бути вигідно наживатися на найціннішому, що є – здоров'ї маленької людини.

Так, служба новин ТСН повідомляє, що в Україні діти стали жертвами контрабандної вакцини. Уколи їм зробили в одній з приватних лікарень. Найстрашніше, що ця клініка, де підробки, не призначені для щеплення України вкололи тридцяти маленьким киянам і одному львів'янину, досі запрошує пацієнтів на вакцинацію. Керівництво медустанови не йде на конакт з журналістами, уникає камер і навіть не дає коментарів без камер.

Ольга Воробей, коли привела на щеплення свого 7-річного сина, попросила показати наявність документів на ліки. "Перевіряли сертифікати, клініка, звичайно, нам їх показала. І зараз я перебуваю як на пороховій бочці, не знаючи, чи захищена моя дитина", - зазначає вона.

Приватна клініка навіть показувала ці підробки в мережі. Але коли липу виявили, спробували від цих мам відхреститися. "Клініка зайняла позицію, що ми прийшли зі своєю вакциною, вибачте, за що я заплатила 1600 гривень", - розповіла адвокат ініціативної групи мам Ліна Чорноус.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Жінки зберегли всі чеки про надання послуг і збираються подавати до суду. "Дітям вкололи невідомо що. Для нашої країни ці серії не призначалися. Вони заборонені до використання", - пояснила одна з мам.

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що лікар розповіла про єдину небезпеку, пов'язаної з вакцинами. Вона додала, що знає, від чого помирають діти. "Коли діти помруть, вас не буде поруч", - дорікнула головлікар Британії зіркам і батькам, що роблять хибні висновки з приводу щеплень.

Також ми повідомляли про те, як уберегти себе від сказу і що робити в перші хвилини зараження вірусом.

Лікарі розповіли українцям, як ефективно збити температуру і коли не варто напиватися антибіотиками. За словами фахівців, при перших ознаках застуди, пацієнти напихають себе різними препаратами, чого робити ніколи не варто. Пацієнти при першій нагоді намагаються збити температуру, боячись, що вона буде стрімко рости. Насправді, на перших етапах захворювання, організм здатний сам боротися з симптомами.
Так, лікар Вікторія Савицька розповіла, коли варто бити тривогу і бігти в аптеку, а коли можна обійтися простими методами, які дійсно допоможуть.