Медики роз'яснили актуальне питання, коли необхідно збивати температуру

За словами фахівців, при перших ознаках застуди, пацієнти напихають себе різними препаратами, чого робити ніколи не варто. Пацієнти при першій нагоді намагаються збити температуру, боячись, що вона буде стрімко рости.

насправді, на перших етапах захворювання, організм здатний сам боротися з симптомами.
Так, лікар Вікторія Савицька розповіла, коли варто бити тривогу і бігти в аптеку, а коли можна обійтися простими методами, які дійсно допоможуть.

"У перші дні не варто збивати температуру до 38 – 38.5 градусів (залежно від віку і наявності хронічних хвороб) – це показник, що організм бореться з інфекцією і штучно знижуючи температуру тіла, ви самі зупиняйте цей процес".

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще


тобто, коли ви приймаєте жарознижувальну, організму просто не залишається шансів, ви блокуєте його можливість допомогти вам.


Коли мова йде про підвищення граничного максимуму, тоді звичний для нас спосіб йде в хід. Другий варіант, коли справді не обійтися без антибіотиків – жахливе самопочуття. У цьому випадку не варто приймати занадто сильні таблетки, але по мірі погіршення стану потрібні сильнодіючі препарати.

Обов'язково звернутися до лікаря для отримання консультації і подальшого лікування.
Також, як пояснила лікар, ваш організм може сам "спалювати" інфекцію. Для цього і рекомендують бабусині методи. Тут найкраще допоможе лимонний чай з додаванням меду.

ви можете пити чай з калини. Після цього варто добре зігрітися і відпочити. Дотримуйтесь також режим сну. Потовідділення сприяє виведенню токсинів з організму.

Нагадаємо, в Україні ціла область залишилася без важливою вакцини.

Як повідомляв раніше Знай.іа, страшна хвороба знову атакувала дітей, їх зі школи відвозять до лікарні.

Знай.іа писав, що безкоштовна вакцинація в Україні буде проходити за новими правилами.