Знай.ua продовжує відстежувати публічні закупівлі, які проходять через систему prozzoro. Нещодавно ми повідомляли про те, як пологовий будинок №6 у Києві примудряється закуповувати продукти харчування за рекордно заниженими цінами. Сьогодні ж ми розповімо, про територіальний центр соціального обслуговування у Коростені, який, судячи з усього, хоче стати найсучаснішим центром соціального обслуговування в Україні.

Почнемо з того, що в цьому центрі допомагають громадянам, які перебувають в складних життєвих обставинах, інвалідам та одиноким недієздатним людям за місцем проживання.

Якщо подивитися фотографії на їхньому сайті, то можна зробити висновок про те, хто є їх клієнти.

Так зазвичай проводять дозвілля люди у територіальному центрі

Тому можна уявити наше здивування, коли на prozzoro ми побачили перелік товарів, які хоче закупити територіальний центр соціального обслуговування.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Отже, для інвалідів та недієздатних громадян адміністрація центру вирішила закупити: ігрову консоль Sony PlayStation 4 Pro 1Tb в комплекті з контролером рухів PlayStation Move, плюс до всього цього ще окуляри віртуальної реальності PlayStation VR і камеру за 26 тис. гривень. Також вони збираються придбати дорогий ноутбук Dell Inspiron 7577 за 45 тис. гривень, відеокамеру GoPro HERO5 Black, акустичну систему JBL Xtreme 2 Black, 50-ти дюймовий телевізор Philips і масажне крісло ZENET ZET 1280 Black.

Не список, а мрія ігромана

Загалом, сума всіх товарів становить 144 тис. гривень. Таке відчуття, що директор центру Ігор Шишук вирішив організувати караоке кімнату для інвалідів, в якій вони ще зможуть пограти в комп'ютерні ігри і дізнатися, що таке віртуальна реальність, а наостанок ще помассажіровать себе в кріслі. Або ж це більше схоже на новорічні подарунки, тільки от не зрозуміло, хто їх отримає.

У Ігоря Шишука ми бачимо вже є комп'ютер і калькулятор

Ми вирішили зв'язатися з головним бухгалтером центру Тетяною Васянович, саме вона та людина, яка оформляла всі ці договори на покупку товарів, але вона не взяла трубку. Варто відзначити, що подібних закупівель раніше центр не робив, тому це також викликає питання.

Тепло душі - людям

Можна передбачити все те, що скаже керівництво центру з приводу цих товарів. Якщо це все для клієнтів центру, то можна тільки за них порадіти. Тепер вони будуть дивитися різні відео по 50-ти дюймовому телевізору, які будуть самі ж знімати на GoPro і викладати в інтернет через ноутбук Dell Inspiron 7577 (з чотирьохядерним процесором і оперативною пам'яттю 16 ГБ), який більше підходить для того, щоб грати в сучасні ігри.

Такий телевізор буде мати гарний вигляд у соціальному центрі Коростиня

Також можна привітати всіх незаможних Коростеня, тепер вони завжди зможуть отримати постукуючий масаж, комбінований масаж, 3d-масаж, компресійний масаж спини і багато інших завдяки спеціальному кріслу.

Мрія будь-якої літньої людини

«Тепло душі - даруємо людям» - саме такий девіз у територіального центру. Тому залишається сподіватися, що крім «тепла душі» керівництво центру також подарує людям всі ці товари, які планує закупити у листопаді.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що Україна витратить гігантську суму на рекламу в Аргентині.

Також ми писали про те, що "Київпастранс" влаштує найдорожчий рейд в столиці, а в цей час в метро будуть відслідковувати життя киян.