Справжніх причин замаху на українську активістку Катерину Гандзюк, яка померла в Києві 4 листопада, може бути тільки дві - гроші чи влада. Або вона не давала комусь заробляти, або використовувати (отримати) владні повноваження в обхід закону.

Про це заявила юрист-кримінолог Ганна Маляр на своїй сторінці в соцмережі Facebook, аналізуючи злочин.

Експерт зазначила, що до використання сірчаної кислоти могла спонукати хвора фантазія, яка говорить про глибоку неприязнь чи образу. Однак побутова неприязнь у даному випадку виключається, так як для побутової ситуації організаційний процес виглядав занадто масштабним.

Гандзюк у лікарні

Крім того, у зв'язку з цим первинна кваліфікація злочину місцевою поліцією (хуліганство) виглядає, як спроба зам'яти справу, впевнена Маляр.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«Навіть було знайдено козла відпущення, якого за рішенням суду взяли під варту. Ніхто не знав, що злочин отримає такий резонанс», - написала експерт.

При цьому юрист-кримінолог називає дивним вперте мовчання затриманих фігурантів справи, серед яких є як виконавці, так і організатор. Таку завзятість Маляр пояснює тим, що замовник або замовники має можливість впливати на дії підозрюваних.

«Крім того, припускаю, що це непростий замовник (або замовники), адже в інакше вже давно, при такому резонансі і ризику соціального напруження, було б названо ім'я», - підкреслила Маляр.

#хтоЗамовивКатюГандзюк Такого роду організований напад може вчинятись з двох причин - гроші або влада. Тобто, Катя...

Geplaatst door Anna Maliar op Maandag 5 november 2018

Нагадаємо, що раптова смерть активістки з Херсона Катерини Гандзюк вразила українців. Люди не вірять, що Катерина, яка так завзято боролася за своє життя, померла.

Як повідомляв портал Знай.uа, Антона Геращенка запитали, чи вважає він правильним, щоб Арсен Аваков і Юрій Луценко подали у відставку після смерті облитою кислотою Катерини Гандзюк.

Також портал Знай.uа писав, що активісти зібралися під будівлею МВС в Києві та висловили правоохоронцям жорстку позицію щодо об'єктивного розслідування справи замаху на Катерину Гандзюк.