Українку засудили до довічного ув'язнення за спробу ввезення в Малайзію наркотичних речовин.

Верховний суд Малайзії засудив українку Клавдію Лопаткіну до довічного ув'язнення за спробу ввезення в країну 1,5 кілограма кокаїну три роки тому.

Про це повідомляє New Straits Times.

Так, 31 грудня 2015 року Лопаткіна, якій зараз 24 роки, була затримана в аеропорту Пінанга за підозрою в транспортуванні кокаїну. На момент затримання жінці був 21 рік, і та вона була вагітна. Лопаткіна стверджувала, що везе в пакетах шоколад, однак правоохоронці нібито вилучили у неї 1,5 кілограма кокаїну.

За даними видання, пізніше Лопаткіну виправдали і випустили з-під варти. Однак сторона звинувачення подала апеляцію, і суд викликав дівчину на нове слухання.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Клавдії Лопаткіній не вистачило всього кількох хвилин, щоб добігти до автомобіля консула: її затримала імміграційна служба. Незабаром українка знову опинилася у в'язниці і вже там народила дитину.

Відзначається, що прокуратура оскаржила вирок суду, вимагаючи для молодої жінки суворішого покарання. Суддя Абдул Вахаб заявив, що у підсудної було достатньо часу, щоб перевірити вміст сумок, які вона везла з Дубая в Куала-Лумпур і потім у Пінанг.

"Вона не скористалася шансом подивитися всередину сумок, в яких, за її заявою, були шоколадні цукерки", - сказав він.

Варто додати, що пред'явлене українці звинувачення, за законами Малайзії, передбачає смертний вирок. Зокрема, їй було пред'явлено звинувачення за статтею 39 (B) Закону 1952 року про небезпечні наркотичні засоби, яка передбачає смертну кару через повішення. Однак в Малайзії збираються скасувати вищу міру покарання і замінити її на довічне ув'язнення.

Щодо народженої доньки Лопаткіної, то свій перший місяць малятко прожило разом з матір'ю в тюрмі. Пізніше бабусі – матері Клавдії, вдалось забрати новонароджену на батьківщину.

Нагадаємо, більше 10 тисяч громадян України затримано або вже засуджено у різних країнах світу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Трамп збирається повернути смертну кару

Також "Знай.ua" писав, правоохоронці Венесуели заарештували екіпаж судна, який перевозив 147 кілограм кокаїну. Один з числа екіпажу був громадянин України.