Президент США Дональд Трамп, виступаючи в місті Індіанополісі, прокоментував стрілянину в синагозі в Піттсбурзі, де загинули 11 чоловік.

За словами Трампа, необхідно посилити законодавство і прискорити страту. Так як на сьогодні злочинці перебувають у камерах смертників в очікуванні вироку роками.

"Ми повинні зміцнити наше законодавство в питанні смертної кари", - заявив Трамп.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"Коли люди таке роблять, вони повинні каратися стратою ... Треба повернутися до широкого застосування смертної кари", - підкреслив Трамп, передає VOX.

За словами Трампа, наслідків трагедії можна було б уникнути, якби всередині синагоги була охорона.

Повідомляється, що стрілок затриманий. Встановлено його особу. Ним виявився 46-річний Роберт Бауерс (Robert Bowers). Записи в соцмережах вказують на його неонацистські погляди, ненависть до євреїв. Бауерс також критикував президента США Дональда Трампа, який, на його думку, "контролюється євреями".

Джерела у поліції розповіли телеканалу KDKA, що стрілець кричав: "Всі євреї повинні загинути". За інформацією MSNBC, злочинець був озброєний гвинтівкою AR-15 і трьома пістолетами.

У свою чергу генпрокурор США Джеф Сешнс повідомив, що для стрільця будуть вимагати смертну кару.

Бауерс, який добровільно здався поліції, перебуває в лікарні з численними кульовими пораненнями. Його стан оцінюється як стабільний.

Серед поранених – четверо поліцейських. Як повідомив Венделл Хіссрик, глава департаменту громадської безпеки Піттсбурга, життя поліцейських знаходиться поза небезпекою. Однак ще двоє постраждалих, 61-річна жінка та 70-річний чоловік – в критичному стані.

Нагадаємо, синагозі США невідомий відкрив стрілянину, загинули люди.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", справі керченського стрілка спливли шокуючі подробиці.

Також раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що озброєний неадекват захопив синагогу в штаті Пенсільванія і відкрив стрілянину.