Скандал навколо справи розслідування катастрофи літака Іл-76, який збили терористи у Луганську у червні 2014 року, спалахнув із новою силою.

Про це повідомляють ЗМІ.

Журналістам стало відомо, що суддю Наталю Самоткан, яка винесла вирок фігуранту справи генералу Назарову, Вища рада правосуддя збирається звільнити. Відомо, що дружина генерала Назарова є членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Батьки загиблих військових у аварії Іл-76 бійців їдуть до Києва, щоб 7 листопада акцій протесту проти переслідувань чесної судді.

Про це сповістила Ілля Гайдук - сестра одного із загиблих в Іл-76 десантників.

Вона зазначила: "Будуть судити суддю Наталію Самоткан, яка винесла вирок генералу Назарову. Вона одна з тих небагатьох суддів, що не побоялися і пішли проти системи! Не побоялися і військові експерти, льотчики Пахольченко і Лук'янчук дати правдиві висновки причин катастрофи, за що їх було звільнено! Мало того, що Назарова не покарано, він продовжує працювати, ще й подав позов на суддю за нібито перекручування фактів. Слава Богу, всі судові процеси зняті, тому її правоту легко можна буде довести, Але не забувайте, що дружина Назарова, О.П. Назарова працює у Вищій кваліфікаційній комісії суддів заступником глави департаменту суддівської кар'єри. Тому можете уявити собі повноту її впливу. Люди, треба захистити правду в особі судді (Самоткан Н. Г.) Розгляд справи відбудеться 7 листопада, в середу, о 9:00 у Вищій раді правосуддя. Київ, вул. Студентська, 12. Приїдуть батьки воїнів загиблих в Іл-76 ", - повідомила Гайдук.

Варто зазначити, що генерала Віктора Назарова визнали винним у загибелі українських військових в збитому терористами літаку Іл-76 і засудили до 7 років позбавлення волі. При цьому суд не позбавив його військового звання. Моральну шкоду за рішенням суду має компенсувати Міністерство оборони.

Нагадаємо, Павлоградський суд визнав винним генерал-майора Віктора Назарова в аварії військового літака Іл-76 14 червня 2014 року в Луганську і засудив до семи років позбавлення волі.

Як писав раніше Знай.ua, Міністр оборони України прокоментував арешт генерала Віктора Назарова, заарештованого за підозрою в причетності до катастрофи літака Іл-76, зазначивши, що Міноборони не втручається у справу.

Степан Полторак
Степан Полторак

Також Знай.ua писав про те, що начальник Генерального Штабу Віктор Муженко розкритикував вирок суду щодо генерал-майора Віктора Назарова, якого суд визнав винним в аварії Іл-76 в Луганську в 2014 році.