В Україні набула чинності "Інструкція про організацію роботи з оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".

Згідно неї, для перерахунку стажу та суми виплат необхідно надати наступний пакет документів:

виписки з наказів про звільнення зі служби (роботи) або виключення з особистого (облікового) складу у зв'язку зі смертю із зазначенням вислуги років;

копія послужного списку особи, яка набула право на пенсію (померлого годувальника);

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

копія військового квитка або довідка військового комісаріату про період проходження військової служби (при наявності);

копія трудової книжки або документи, що підтверджують страховий стаж (стаж роботи).

Протягом 5 днів після написання заяви, документи перенаправляються до уповноваженого структурного підрозділу.

Як відомо, починаючи з 1 січня цього року було виплачено 50 % суми підвищення пенсії. З 1 січня 2019 року по 31 грудня 2019 року буде виплачуватися 75 % від суми підвищення; з 1 січня 2020 року – 100 %.

Перерахунок пенсій військовослужбовцям та деяким іншим особам проводиться з урахуванням трьох складових оновленого грошового забезпечення, визначеного на 1 березня 2018 року: окладів за посадою та військовим (спеціальним) званням, а також відсоткової надбавки за вислугу років.

При перерахунку пенсій колишнім працівникам міліції враховується грошове забезпечення для посад поліцейських за січень 2016 року. Перерахунок пенсій для них також розпочався 1 січня цього року.

Сума перерахованих пенсій для виплати за період з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2017 року виплачуватиметься в такому порядку: з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2019 року – 50 %. У 2018 році середній розмір підвищення становить 1476 грн, у 2019 році - складе 738 грн.

Дивіться: Перерахунок доплат до пенсій військових відбудеться у кілька етапів

Нагадаємо, в Україні може закритися ще один банк. Як повідомляв "Знай.ua", українцям підказали, як зменшити суми у платіжках протягом опалювального сезону. Також "Знай.ua" писав, змінився порядок оформлення та видачі допомоги по безробіттю.