В Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг обіцяють контролювати якість тепла. Але для цього не має потреби інспекторам ходити по квартирах та мацати батареї. тепер вся інформація надходитиме прямо з квартир через спеціальні прилади - розподільники тепла.

Оскільки на сьогодні тепло у квартирах - це розкіш, громадянам радять встановити спеціальні прилади, які повідомлятимуть про температуру у квартирі, а люди таким чином зможуть зменшити суми у своїх платіжках, - пише "Сегодня".

На вулиці потеплішало. А батареї – досі гарячі. У квартирі – спека. Дихати нічим. Доводиться відкривати вікна. А наступного місяця – прийдуть платіжки. З величезними сумами. За тепло, яке було не потрібним. І така проблема у багатьох багатоквартирних будинках.

Звісно ж за таких умов про економію говорити не варто.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

А ось для більшості жителів країн ЄС – все це здалося б повним абсурдом. Адже там у жителів старих будинків на радіаторах є спеціальні прилади. Вони вимірюють, скільки тепла спожито. І є регулятори.

Ці прилади називаються розподільники. Нарешті їх дозволили використовувати і в нас.

У деяких багатоповерхівках вже розпочали встановлювати розподільники тепла. Їх необхідно облаштувати на кожній батареї. Установка не займе багато часу.

Після того, як розподільник з'явиться на батареї, він передаватиме показники до спеціальних збирачів інформації. Всередині є антена і радіоприймач.

Працює прилад за таким принципом: один із датчиків, які містить прилад, вимірює температуру радіатора, другий датчик вимірює температуру в приміщенні.

Співробітники компанії з обслуговування приїжджатимуть до кожного будинку зі спеціальним приймачем – і збиратимуть показники з кожної квартири. для цього не потрібно їм заходити до квартир.

Таким чином, з такими приладами, громадяни платитимуть не за квадратні метри, як зараз, а в залежності, скільки тепла вони споживали.

Держава пропонує різноманітні програми, які компенсують вартість розподільників. В першу чергу – для ОСББ.

Нагадаємо, уряд спростить оформлення субсидій тим, хто має проблеми з алкоголізмом та наркотикам, або їхнім близьким.

Як повідомляв портал Знай.ua, газети та платіжки за комуналку людям приносять роботи.

Також Знай.ua писав про те, що з нового року українця платитимуть за опалення за новим тарифом, який збільшать через подорожчання газу на 23,5%.