Винахідливі норвежці розробили і вирішили застосувати новий спосіб доставки паперової кореспонденції. Тепер листи будуть доставляти роботи. Почати вирішили з міста Консберг – в ньому до ста адресатів буде приїздити електронний поштамт.

Робот-листоноша виглядає досить невибагливо – така собі коробка на коліщатках, яка сама орієнтується в заплутаній карті міста і розвозить пошту адресатам. Приїхавши за адресою, машинка відправляє повідомлення на спеціальний додаток.

Поки точно невідомо, яким чином цей робот буде захищений від бажаючих прочитати чужу кореспонденцію, і як в ньому буде проходити ідентифікація господаря посилки. Напевно за допомогою спеціального коду, введеного зі смартфона. Та й хіба мало способів електронної ідентифікації особи?

Норвегія – країна контрастів. Тут з дня на день запрацює розумний електронний листоноша, а паперові листи все ще існують, як данина романтиці і минулого століття. А ось що стосується посилок і бандеролей, то тут механічний помічник, звичайно, незамінний. Саме він буде видавати місцевим жителям довгоочікувані подарунки поштою. І не доведеться йти на пошту і стояти в чергах за посилками. Приїдуть під будинок.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Творці робота кажуть, що в їхніх планах не тільки запустити цю ідею по всій Норвегії, але і запропонувати її іншим країнам. Можливо, в недалекому майбутньому таких листонош можна буде зустріти на вулицях України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комп'ютерна гра стерла межу між людиною і нейромережею. Штучний інтелект тепер може бути цікавим, як людина.

Дослідження OpenAI пояснює, як ШІ завдяки цікавості перевершив своїх попередників, які грали в класичну гру 1984 року "Помста Монтесуми". Звичайно, це не настільки складна гра в порівнянні з дотою, або ж контрою, адже гра досить стара, і її творці мали мінімум можливостей для створення гри.

Знай.uа писав, що нейромережу незабаром навчать охороняти кордони країн. Очікується, що вона допоможе виявити брехуна під час перетину кордону.

Тим часом всім відомий робот Софія, що вражає своїм інтелектом, зробила незвичайне заяву про Бога і висловилася про президента Росії Володимира Путіна.

Коли робота запитали, що Софія думає про Володимира Путіна, робот зізналася, що не знайома з президентом Росії. "Я поки не знайома з Путіним", – наголосила Софія.

Вона поділилася своїми думками про Бога:

"Я думаю, що Бог повинен існувати в серцях людей, інакше це не було б такої поширеної ідеєю. Або, може бути, це тільки втіха людей перед лицем страждань. Велика любов може нас об'єднати. Тому це те, у що я вірю", – сказала також робот.