Згідно з новою постановою, ціни на газ для населення України будуть рости в три етапи. На першому, який стартував 1 листопада ціна на блакитне паливо підвищується на 23.5%. Скільки українці заплатять після повною реалізації вимог МВФ.

Про це повідомляє "Економічна правда".

Згідно постанови Кабінету міністрів України, який опублікували на Урядовому порталі, але незабаром видалили, ціна на газ до 1 травня 2019 року складе 8550 гривень за 1 тисячу кубометрів.

газ


Якщо не брати до уваги ПДВ та витрати на транспортування, вартість блакитного палива для потреб населення за тисячу кубів - 6235,5 гривні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"З 1 травня 2019 року по 31 грудня 2019 року ціна на газ для населення, повинна становити приблизно 9851,66 гривні за 1 тисячу кубометрів", - йдеться в повідомленні.

платіжки

За словами експертів, вже з 1 січня 2020 року за умови збереження показника базової ціни "ринкова" ціна на газ складе приблизно 12313,85 гривні.

Додамо, 25 жовтня на сайті Кабінету Міністрів з'явилася постанова про підвищення цін на газ, вона було прийнято на засіданні Кабміну, але потім текст постанови зник із сайту уряду і з кешу пошукових систем.

оплата

Нагадаємо, українцям розповіли, як законним шляхом зменшити суми у платіжках за опалення.

Як повідомляв портал Знай.ua, фахівці розповіли, на скільки підвищать тарифи на опалення та гарячу воду після здорожчання блакитного палива.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, чому їм доведеться оплачувати воду ще й за сусідів і що робити з незаконним користування компослуг.

Дивіться: Що змінить новий закон про житлово-комунальні послуги