Хакери в Україні не дають спокою не тільки звичайним користувачам інтернету, але і чиновникам.

Нещодавно Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України стало жертвою кібератаки. В результаті якої, зловмисники отримали доступ до управління сайту відомства.

Про це стало відомо завдяки повідомленням на тому ж сайті. У МТОТ зазначили, що хакерська така сталася в період з 2 на 3 листопада.

Кібератаки
Кібератаки

У Міністерстві зазначили, що хакери модифікували деякі сторінки сайту МТОТ для поширення спам-контенту. Атаку вдалося зупинити, доступ до панелі управління сайтом обмежено, модифіковані сторінки відновлені до останньої збереженої версії.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Кібератака
Кібератака

Також відомо, що протягом кількох місяців хакери неодноразово намагалися зламати паролі до акаунтів в соціальних мережах відомства.

"За попередніми оцінками фахівців, нещодавні зловмисні дії були пов'язані з заявами глави МТОТ, які він зробив 1 листопада 2018 під час візиту в Боснію і Герцеговину, а до зазначених хакерських атак могли бути задіяні спецслужби Російської Федерації", – заявили в МТОТ.

Варто нагадати, що поширенням шкідливого програмного забезпечення на відеохостингу займався житель Миколаєва, який за допомогою мережі міг проникати в комп'ютери користувачів. Завдяки модифікації вірусу зловмисник дистанційно керував комп'ютером жертви, а також отримував доступ до веб-камери зараженого комп'ютера. Не виключено, що хакер міг отримати доступ до особистої інформації користувачів мережі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що інженери з Чиказького університету розробили систему, яка за допомогою розташованих у приміщенні пристроїв Wi-Fi-датчиком дозволяє виявити в ньому людину. Таким чином хакери в майбутньому зможуть зрозуміти, хто знаходиться в будівлі.

Нагадаємо, нова уразливість Intel поставила під загрозу мільйони користувачів.

Як повідомляв Знай.uа в це неможливо повірити: хакери розкрили таємницю керченського стрільця.

Знай.uа писав, популярний антивірус віддав користувачів на розтерзання хакерам.