Чим більше ростуть ціни на продукти, тим біднішим стає меню середнього українця. Громадяни у нашій країні левову частку сімейного бюджету витрачають саме на їжу.

Про це повідомляє"businessua.com".

продукти

За даними Держстату, у середньому українці щомісяця витрачають 3086 грн на харчування. Найбільше коштів йде на м'ясо та рибу, також у перших позиціях меню йде молочка овочі та хліб.

Хоча, за словами дієтологів, овочів та фруктів українці вживають недостатньо.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Ціна питання

На м'ясо та рибу витрачають майже 500 грн, молокопродукти — 300 грн, свідчать дані Держстату. У середньому на 174 грн у місяць українці купують овочів, на 153 грн — хліба, на 152 грн — кондитерських виробів. На фрукти, яйця та цукор витрачають менше 100 грн.

злидні

"У середньому на кожного припадає 123 грам фруктів у день. Правильно буде з'їдати до 300 грам. Овочів і картоплі загалом виходить 493 грам у день. Щоправда, корисніше половину картоплі замінити бобовими - квасолею, горохом. Однак картопля також потрібна. Вона джерело калію", - наголошує президент асоціації дієтологів Олег Швець.


За словами фахівця, українці вдвічі норми їдять хлібо-булочних виробів.Їх кількість варто зменшити, таким чином зменшиться і кількість спожитого цукру.

сімейний бюджет

А от щодо цукру, то враховуючи всі продукти, українці почали вживати цей шкідливий продукт у чотири рази більше норми.

"Норма цукру становить 25 грам у день. Українець споживає 93 грами", - додає спеціаліст.

солодощі

Нагадаємо, з підвищенням цін на продукти, поступово змінюється і меню українців. Експерти показали, що ми їмо найбільше та яких помилок припускаємось.

Як повідомляв портал Знай.ua, наступного року кияни не зможуть купити дешевого соціального хліба, а все завдяки "покаращенням" міської влади.

Також Знай.ua писав про те, що те, що придбала киянка в магазині переплюнуло всю ту гидоту, про яку розповідали раніше.

Дивіться: На скільки спустошать гаманці простих українців ціни на продукти у наступному році