Знаходячись поза межами своєї оселі, ми досить часто купуємо їжу, яку продають посеред вулиці. Вона завжди користувалася популярністю, і кількість її споживачів різко збільшується. Проте, вживання вуличної їжі може сильно зашкодити організму, а деякими продуктами можна навіть серйозно отруїтися.

Спеціалісти застерігають від бажання купувати на вулиці шаурму. Вони стверджують, що в неї зазвичай кладуть курку або свинину, проте ніхто не знає якої якості буває це м’ясо. Інколи, спритні продавці можуть за допомогою соусів та спецій замаскувати зіпсоване м'ясо під свіже.

Крім того, на вулиці на шаурму потрапляє багато пилу, автомобільних вихлопів, а також сідають комахи, що можуть розносити різноманітні бактерії та хвороби. Небезпечним для організму є і майонезний соус у цій страві, адже він є досить жирним та містить багато холестерину.

На відкритому повітрі також не варто купувати хот-доги. За словами гастроентерологів, поєднання сосиски, булки і соусу – це дуже болючий удар по печінці, шлунку та одразу травній системі загалом, адже там міститься цілий комплекс ненатуральних складників.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Досить небезпечними продуктами, які не можна купувати на вулиці є пиріжки, чебуреки, біляші та інші смажені вироби з борошна. Дуже часто такі "смаколики" смажаться у величезній кількості олії, яку використовували багато разів. Тому, речовини, які утворилися в ній, можуть бути канцерогенними, тобто такими, що активно сприяють розвитку онкологічних захворювань.

Застерігають дієтологи і від покупок на вулиці солодкої вати. Для її виготовлення використовують не тільки цукор, але різні фарбники і ароматизатори, що можуть негативно вплинути на роботу організму та травної системи. Також багато недобросовісних покупців перед виготовленням такої вати, гребують елементарними правилами гігієни, тому інсує ризик серйозного отруєння.

На відкритому повітрі також не варто купувати морозиво. Адже, під виглядом смачних охолоджуючих ласощів є велика ймовірність придбати продукт, який неправильно зберігався та транспортувався.

Нагадаємо, раніше харчування у холодну пору: українцям розповіли, на чому зупинити вибір.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, що здорове харчування проти фаст-фуду: міфи, про які ніколи не розкаже навіть Супрун.

Також "Знай.ua" писав, про секрети харчування Сінді Кроуфорд.