З настанням холодів важливо звертати більше уваги на кількість і якість жирів у харчуванні, які виконують безліч функцій в організмі людини.

Про це розповіла дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, вона розповіла, що правильне харчування та вживання жирів у щоденному раціоні значно псують фігуру - звичайний міф. Проте вона відразу ж додала, що організм людини так чи інакше потребує жирів, проте важливо не переборщити з їх вживанням.

Так, варто відзначити, що близько третини щоденних калорій, які потрапляють в організм людини повинні надходити з жирами. На 1 кг ваги людини нормальної комплекції це складе близько 1 граму жиру. Тобто вчені розповіли, що норма становить не більше 60-70 грамів жиру щодня.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Крім того дієтолог зазначила, що ваш раціон буде збалансований, якщо його калорійність буде забезпечуватись наступними пропорціями.

- вуглеводи складають 55-60%, зокрема, "прості" вуглеводи (не більше 10%);
- білки – 15-20%,
- частка жирів – 25-30%.

Також вона відзначила, що ваш щоденний раціон повинен містити рослинні та тваринні жири у рівних пропорціях.

Вміст жиру в повсякденних продуктах:

- 2 столові ложки рослинної олії це 25 г жиру;
- 20 г вершкового масла містять 15 г жиру;
- 100 г сиру 5% або 30 г сиру 17% жирності частка жиру складе 5 г;
- в склянці молока або кефіру (жирністю 3,2%) буде міститися 8 г жиру;
- в нежирній яловичині (100 г) жир складе 17 г;
- в рибі середньої жирності (порція 140 г) - 5-10 г жиру.

До продуктів, які містять корисні для організму жири, також входять: горіхи, оливки, авокадо, рослинні олії (кукурудзяна, льняна, соняшникова, соєва, оливкова), лосось, макрель і сардини.

Разом з тим варто відзначити, що незвичайний експеримент, проведений дослідниками з Університету Джеймса Кука, показав, що любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Група вчених порівняли дієту 200 двох жителів островів Торресової протоки.

Раціон мешканців першого острова складався переважно з продуктів швидкого харчування; населення другого острова віддавало перевагу морепродуктів і риби.

"Ми дізналися про їх дієтичнi звички, виміряли рівень депресії і взяли зразки крові. Як і слід було очікувати, люди, що живуть на більш ізольованому острові без ресторанів швидкого харчування повідомили про значно більш високе споживання морепродуктів", — заявив глава дослідження Максимус Бергер (Maximus Berger)

Аналіз виявив присутність депресивних симптомів різного ступеня тяжкості у дев'ятнадцяти чоловік: шістнадцять з них були з першого острова. Зразки крові виявили відмінності між рівнями двох жирних кислот у людей, які жили на відповідних островах.

Нагадаємо, Комаровський розповів, як вберегтися від серйозного захворювання.

Як повідомляв "Знай.ua", ціни на продукти зробили різкий стрибок.

Також "Знай.ua" писав, що вчені розповіли, який популярний продукт робить дитину агресивною.

Бюджетне здорове харчування: топ дешевих і дуже корисних продуктів