Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings припустило, що гривня продовжуватиме девальвувати в 2019 і 2020 роках.

Про це йдеться в прес-релізі Fitch про присвоєння попередніх рейтингів очікуваним євробондам Нафтогазу України, передає Хвиля.

Обмін валюти
Обмін валюти

Серед припущень, на яких грунтується рейтинг, є пункт про те, що українська гривня продовжить падіння.

Так, курс гривні девальвує з 27,4 грн/$1 в 2018 році до 30,7 грн/$1 в 2019 році і до 32,3 грн/$1 – в 2020 році.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

обмін валют
обмін валют

Нагадаємо, що Кабмін на кінець 2019 року запланував курс долара на рівні 29,4 грн/$. У 2018 році цей показник становив 30,1 грн/$.

При цьому український бізнес у середині жовтня помітно погіршив свої ожиданияотносительно курсу гривні на наступні 12 місяців. Середнє значення обмінного курсу через 12 місяців прогнозують на рівні 29,6 грн/$, тоді як у другому кварталі прогноз становив 28,63 грн/$.

Обмін валют
Обмін валют

Раніше ми писали, що в Україну вже не повернеться "солодкий" курс "8". Однак позитивні зміни на вітчизняному валютному ринку швидше за все, можливі.

Експерти розповіли, як в Україні може зміниться курс національної валюти по відношенню до американського долара.

"Навіть курс 8 грн/$1 нереальний. Якби була відповідна стратегія на стабільність і зміцнення гривні, спокійно її можна було б зміцнити до рівня 25 грн/$1, а за п'ять-десять років можна було б зміцнити гривню до курсу 20 грн/$1", — припускає голова Комітету економістів України Андрій Новак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в українців з'явилася можливість заробити на відновлюваній енергії. З 2014 для приватних господарств діє так званий "Зелений тариф". Він полягає в тому, що державні електрокомпаніі зобов'язані купувати електроенергію з джерел відновлюваної енергії за встановленими державою цінами.

Нагадаємо, долар по 30? українців попередили, що приготувала наступний тиждень.

Як повідомляв Знай.uа, які перспективи очікують студентів і заробітчан в 2019 році.

Знай.uа писав, що Польща перекриває кисень заробітчанам.