Народний депутат Ніна Южаніна озвучила ряд ідей щодо розмитнення "євроблях", які Комітет з питань податкової та митної політики ВР підтримав після внесення народними депутатами.

6 листопада 2018 року на Комітеті з питань податкової та митної політики Верховної Ради України відбулося обговорення законопроектів номер 8487 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів" і 8488 "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України ", які мають на меті знизити ставки розмитнення на ввезення іноземних авто і вирішити проблеми "євроблях".

Голова Комітету Ніна Южаніна озвучила ряд ідей, які профільний комітет підтримав після внесення народними депутатами.

Зокрема Южаніна запропонувала встановити терміни пільгового розмитнення автомобілів, ввезених в Україну. А саме в перші 30 днів після вступу Закону в силу надавати водіям знижку 50% на розмитнення "євроблях", а наступні 30 днів - 25%.

У разі узгодження знижка буде стосуватися саме акцизу на розмитнення авто на єврономерах. Крім того, всі сплачені податки за розмитнення "евроблях", які були ввезені до прийняття цього закону, повинні надійти до Пенсійного фонду України.

Щодо пільгового ввезення електромобілів, то з цього питання внесли понад 40 поправок. Вони будуть винесені на обговорення в сесійний зал парламенту.

Законопроекти повинні бути розглянуті у другому читанні і в цілому в четвер, 8 листопада 2018 року у сесійній залі Верховної Ради.

Нагадаємо, 13 липня, депутати в першому читанні прийняли за основу закони Южаніної про розмитнення і акциз на авто, включаючи так звані євробляхи і інші б/у іномарки. Основні нововведення полягають в нових правилах розрахунку акцизу і впровадженні суворих штрафів для власників нерозмитнених авто.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Рада вводить нові правила розмитнення авто.

Також "Знай.ua" писав, експерти знайшли доступну альтернативу "євробляхам"