Уряд Таїланду прийняв рішення скасувати для туристів 21 країни сплату візового збору. Як повідомляє влада країни, постанова буде діяти з 1 грудня цього року до 31 січня 2019 року. Найприємніше те, що серед цих країн опинилися громадяни України.

Зазначається, що буде скасовано внесок на суму 2 тисячі батів ($60, ред) для іноземців, які прибувають у Таїланд не більше, ніж на 15 днів.

Відтак, візовий збір тимчасово буде скасований для туристів Андорри, Бутану, Болгарії, Китаю, Кіпру, Ефіопії, Фіджі, Індії, Казахстану, Латвії, Литви, Мальдів, Мальти, Мавританії, Папуа-Нової Гвінеї, Румунії, Сан-Марино, Саудівської Аравії, Тайваню, України та Узбекистану.

За даними Імміграційного бюро Таїланду, кількість туристів, які отримують візи, продовжує знижуватися з січня 2016 року. Очікується, що така ініціатива допоможе збільшити турпотік на 30%.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Крім того, рішення спрямовано також на відновлення туристичного потоку до Таїланду китайських туристів, які стали значно рідше подорожувати до країни після аварії на Пхукеті, унаслідок яколї загинули 47 людей.

Згідно з інформацією міністерства туризму і спорту Таїланду, за дев'ять місяців 2018 року Таїланд відвідало 28,5 млн іноземних туристів (на 8,7% більше, ніж за той же період минулого року). Вони витратили 1,4 трлн батів ($ 42,9 млрд), що на 10,9% більше, ніж за дев'ять місяців 2017 року.

До речі, директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук заявив, що влітку 2018 року українці на 20-25% частіше стали виїжджати на відпочинок за межі країни, ніж у період відпусток у 2016-2017 роках.

За даними Центру розвитку туризму, найпопулярнішими напрямками для відпочинку серед українців стали Туреччина і Єгипет. Туди в пікові періоди сезону відпусток вилітали 30-35 чартерних рейсів на добу.

Нагадаємо, всього за 4 дні з'явилося 22 нових рейси, що стало рекордом для України. З введенням безвіза українці почали подорожувати в рази частіше. І це не дивно, адже тепер з різних міст країни в Європу можна дістатися за копійки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", багато людей в нинішній час подорожують заради пошуку нових відчуттів в секс-турах. У Мережі зібрали кращі місця для подібних розваг в один рейтинг.

Також "Знай.uа" писав, українці відтепер можуть без віз подорожувати в Катар. У п'ятницю, 2 листопада, набула чинності Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Катар про взаємне скасування візових вимог.