Склади з боєприпасами під Ічнею в Чернігівській області вибухнули в результаті диверсії.

Цю інформацію повідомив військовий прокурор центрального регіону України Григорій Рябенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Крім того, військовий прокурор підкреслив, що розмінування території ще не закінчилося.

"В даний час проведено огляд значної частини території. Розмінування ще повністю не закінчено. Для визначення розміру збитків необхідно повністю завершити попередні дії. Триває також комплексна судова експертиза. Причину вибухів також встановлено, нею є диверсійна діяльність з фізичним проникненням на технічну територію арсеналу 6" Григорій Рябенко

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень В Україні почнуть готувати школярів до реального життя: скасовують 11-річку та змінюють предмети
Показати ще

Рябенко не повідомив коли завершиться слідство.

"Туди виділені працівники військової прокуратури Київського і Дарницького гарнізонів. Це дуже велика територія. Треба досліджувати в комплексі все" Григорій Рябенко

Нагадаємо, стало відомо про втрати боєприпасів в результаті вибухів поблизу міста Ічня Чернігівської області. Як повідомляє журналіст Юрій Бутусов, колосальні втрати. На шостому арсеналі втратили 95% всіх запасів.

Як розповів він у своєму інтерв'ю, на збройовому складі під Ичней зберігалося близько 69 тонн боєприпасів. Після страшного вибуху, який підняв на вуха весь світ вціліло всього 4 бетонованих укриття, які були додатково захищені. Це свідчить про те, що практично нічого не вдалося врятувати.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", близько військового арсеналу №6 біля Ічні Чернігівської області за чотири дні до вибухів бачили двох невідомих чоловіків у камуфляжі.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що за останні два з половиною роки в результаті надзвичайних подій на артскладах в Україні знищено боєприпасів на більш ніж 2 млрд доларів.