Близько військового арсеналу №6 біля Ічні Чернігівської області за чотири дні до вибухів бачили двох невідомих чоловіків у камуфляжі. Про це заявив заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос у п'ятницю, 19 жовтня, в ефірі одного з українських телеканалів.

"Я можу це вже сьогодні сказати, з проведенням допитів на поліграфі, достовірно встановлено, що 4 жовтня, тобто за чотири дні до вибухів, в 50-70 метрів від технічної території, де були арсенали, були виявлені два чоловіки у камуфляжній формі, які в нічний час, в 2:00, пересувалися по периметру", - розповів він.

вибухи Ічня
вибухи Ічня

Тоді, як запевнив Матіос, відразу підняли наряд по тривозі, але знайти цих чоловіків не вдалося. І після цього була посилена охорона.

"Швидше за все, це була закладка", - повідомив прокурор.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Нагадаємо, в ніч на 9 жовтня в Чернігівській області поблизу міста Ічня стався вибух військових складів.Після вибухів на території 6 арсеналу Міноборони в Ічні Військова прокуратра порушила кримінальну справу: основною версією правоохоронці називають недбале ставлення до несення військової служби.

вибух Ічня
вибух Ічня

На місці НП працює група військових прокурорів. Слідчий відділ управління СБУ в Чернігівській області займається досудовим розслідуванням.

За останні три роки в Україні внаслідок пожеж на арсеналах були знищені боєприпаси на 2 мільйони доларів. Про це повідомляють у Верховній Раді.

Ічня
Ічня

Голова погоджувального комітету Верховної Ради депутат від "Народного Фронту" Сергій Пашинський заявив, що з 29 жовтня 2015 року, коли сталася пожежа на складах у Сватовому і до 9 жовтня 2018 року, коли стався масштабний інцидент в Ічні, в Україні були знищені боєприпаси більш, ніж на 2 мільярди доларів.

Збереження частини армійських боєприпасів є відповідальністю Генштабу ВСУ, який "не в змозі справлятися з цим завданням".

Нагадаємо, в Ічні пролунали нові вибухи.

Як повідомляв "Знай.uа" озвучені три основні версії катастрофи в Ічні.

Також Знай.uа" писав, що на вулицях Ічні засвітилися мародери, які нишпорять по покинутих хатах.