За фактами вибухів на військових складах під Ічнею Чернігівської області до відповідальності були притягнуті 65 осіб.

Про це повідомив глава Міністерства оборони України Степан Полторак.

Так, він відзначив, що серед усієї когорти покараних за вибузи військового складу під Ічнею є й діючі генерали ЗСУ, проте конкретних прізвищ він так і не назвав.

Крім того він розповів, що через вибухи деякі генерали навіть позбулись своєї посади. Так, був звільнений заступник начальника Генштабу ЗСУ, а п'ятеро генералів різного рівня отримали стягнення.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"За ті події, які відбулися, мною було притягнуто до відповідальності понад 65 осіб. З них, заступник начальника Генштабу - був звільнений зі служби за службовою невідповідністю, п'ять генералів отримали стягнення різного типу - починаючи від невідповідності займаним посадам завершуючи іншими і інші офіцери отримали стягнення", - повідомив Полторак 17 жовтня.

Разом з тим варто відзначити, що Кабінет міністрів виділить 100 млн гривень на ліквідацію наслідків після вибухів на складах Міністерства оборони біля міста Ічня на Чернігівщині.

"Сьогодні ми приймемо рішення про виділення 100 млн на відновлення в Чернігівській області всього, що було зруйновано у тих населених пунктах, де була проблема", — заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу, 10 жовтня.

За його словами, уже місцева влада отримала вказівки щодо наступних дій. Наразі на місцях мають розпочати підготовку до ліквідації наслідків та відновлення руйнувань.

"Дав доручення щодо мобілізації спеціалістів, надання будівельних матеріалів. Усе відновимо і нікого не залишимо сам на сам із проблемою", — додав глава уряду.

Додамо, із зони лиха з околись поблизу Ічні терміново евакуювали 12 тисяч людей. Багато хто самостійно покидав небезпечну територію після перших вибухів. Також медична допомога знадобилась більш, ніж 60 людям.

Крім того, українцям детально розповіли, що саме розривалось на військових складах на Чернігівщині.

За словами журналіста Юрія Бутусова, зараз відомо, що підірвані сховища 120-мм мінометних мін, 122-мм гаубичних снарядів, 125-мм танкових снарядів і 122-мм реактивних снарядів "Град". Інші види боєприпасів не постраждали.

Ці боєприпаси на сьогоднішній день дуже важливі для укрїнської армії.

Нагадаємо, в Ічні прогриміли нові вибухи.

Як повідомляв "Знай.ua", озвучено три основні версії катастрофи в Ічні.

Також "Знай.ua" писав, що на вулицях Ічні засвітилися мародери, які нишпорять по покинутих оселях.

Ічня приходить до тями, але місцями все ще чутно вибухи