У суботу, 13 жовтня, стало відомо, що на військовому арсеналі в Ічні, де раніше спалахнула пожежа і почали вибухати боєприпаси, після повідомлень про припинення детонації пролунали нові вибухи. Про це повідомили у прес-службі ДСНС.

"В період з 13 до 14 годин 13 жовтня на території арсеналу зберігання боєприпасів спостерігалася детонація боєприпасів, до трьох вибухів", – вказується в повідомленні.

Раніше у Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомляли про припинення вибухів на території складів. Між тим у Міноборони заявили, що з 8 до 12 годин було зафіксовано тільки один вибух.

"Протягом останньої години на території арсеналу зберігання боєприпасів детонація боєприпасів не спостерігається", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Крім того, у відомстві розповіли, що протягом 12 жовтня силами ДСНС тривало гасіння складу, у тому числі з вертольота і літака. Також силами ДСНС була забезпечена безперебійна поставка води для гасіння складу спеціальними танками Міноборони.

Як повідомлялося, в ніч на 9 жовтня в Чернігівській області поблизу міста Ічня стався вибух військових складів. Після вибухів на території 6 арсеналу Міноборони в Ічні Військова прокуратура порушила кримінальну справу: основною версією правоохоронці називають недбале ставлення до несення військової служби.

На місці НП працює група військових прокурорів. Слідчий відділ управління СБУ в Чернігівській області займається досудовим розслідуванням.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів виділить 100 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків вибухів на складах Міністерства оборони біля міста Ічня на Чернігівщині.

Як повідомляв портал Знай.uа, озвучено три основні версії катастрофи в Ічні.

Також портал Знай.uа писав, що після вибухів на військових складах в Ічні, що на Чернігівщині, в результаті лиха було евакуйовано понад 12 тисяч осіб. У середу, 10 жовтня, активісти затримали трьох осіб, підозрюваних у мародерстві.