Після вибухів на військових складах у Ічні, що на Чернігівщині, унаслідок лиха було евакуйовано понад 12 тисяч людей.

Поки люди пережидають лиха, на вулицях Ічні засвітилися мародери, які нишпорять по покинутих оселях.

У середу, 10 жовтня, активісти затримали трьох людей, підозрюваних у мародерстві.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

При собі вони мали щипці для заліза, а також різні металеві предмети побуту, якими можна зламати замки.

Крім того, в одного з чоловіків знайшли амфетаміни. У поліції зазначають, що всі троє чоловіків раніше мали проблеми з законом.

Причину свого прибуття до Ічні пояснюють бажанням пошукати в лісах біля військового складу залишки снарядів, можливо для того, щоб здати їх на металобрухт. Підозрюваних затримала місцева поліція, але через якийсь час їх відпустили, склавши протокол і вилучивши автомобіль, на якому пересувалися чоловіки.

Однак на цьому "пригоди мародерів" у пустуючому місті не закінчуються, адже за даними місцевих волонтерів, у Ічні працює ще принаймні один крадій. Сховок речей, викрадених цією людиною, знайшли, проте сам мародер зник.

Активісти підозрюють, що це хтось із місцевих мешканців.

Нагадаємо, Кабінет міністрів виділить 100 млн гривень на ліквідацію наслідків після вибухів на складах Міністерства оборони біля міста Ічня на Чернігівщині.

"Сьогодні ми приймемо рішення про виділення 100 млн на відновлення в Чернігівській області всього, що було зруйновано у тих населених пунктах, де була проблема", — заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу, 10 жовтня.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

За його словами, уже місцева влада отримала вказівки щодо наступних дій. Наразі на місцях мають розпочати підготовку до ліквідації наслідків та відновлення руйнувань.


Як писав раніше Знай.ua, унаслідок вибухів на військових складах в Ічні, на Чернігівщині, із зони лиха було евакуйовано понад 12 тисяч людей.

Про це повідомляють українські ЗМІ.

Людей було вивезено на безпечну відстань у села Ічнянського та сусіднього районів. У мережі показали фото місць тимчасового проживання постраждалих.


Також Знай.ua писав про те, що секретар комітету парламенту Іван Винник різко розкритикував військове керівництво через вибухи складів з боєприпасами.