У середу, 7 листопада, стало відомо, що ректору московської духовної академії архієпископу Амвросію Віталію Єрмакову заборонили в'їжджати на територію України. Про це повідомив голова синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда, повідомляє "Інтерфакс".

"Архієпископа Амвросія сьогодні в Києві на паспортному контролі не пустили в Україну. Владика прилетів на актовий день Київської духовної академії, який тепер пройде без нього. Чекаємо на подробиці", - заявив Легойда.

архієпископ Амвросій

У той же час заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ протоієрей Микола Данилевич зазначив, що Амвросія не пропустили на кордоні "без пояснення причин".

"В даний час владика Амвросій збирається вилетіти назад в Москву", — уточнив Данилевич.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Варто відзначити, що в РПЦ висловили жаль з приводу відмови українського уряду дозволити в'їзд архієпископу Амвросію.

"Українська влада закрила йому (Амвросію — ред) доступ у країну, ймовірно, вважаючи його шпигуном", — обурився секретар відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату з міжправославних відносин протоієрей Ігор Якимчук.

Як стверджує священик, дії України нібито є "гіпертрофованою шпіономанією".

Нагадаємо, що українська православна церква Московського патріархату виступила з заявою, що вважає неможливим свою участь в об'єднавчому соборі. Климент вважає неправильним рішення Константинополя про скасування документа, яким вводився Московський патріархат на території України.

Як повідомляв портал Знай.uа, президент Петро Порошенко заявив, що ні російської церкви, ні збройним силам робити в Україні нічого, адже "російська православна церква - елемент російської політичної системи, і їй не місце в Україні".

Також портал Знай.uа писав, що священнослужителі Повітряно-десантних військ (ВДВ) на зборах у Рязані пройдуть курс навчання по застосуванню авіадесанту православного храму.