В Україні триває розробка проекту платних доріг. Вже стало відомо, скільки водії платитимуть на користування концесійними дорогами.

Про це повідомив голова Укравтодору Славомір Новак.

"В Європі проїзд коштує, мінімум 7 євроцентів за кілометр. В Україні точно буде не дорожче", - сказав Новак.

дорога

Таким чином, за попередніми підрахунками, українці платитимуть близько двох гривень за кілометр шляху.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Першою концесійною дорогою в Україні стане траса Львів -Краковець, яка з'єднає Україну та Європейський союз. Будівництво цієї дороги обговорюється вже багато років. Її довжина становитиме 84,4 км.

Тобто, виходячи з попередніх розцінок, ми заплатимо за весь відрізок шляху приблизно 180 грн.

платна дорога

"До кінця року ми повністю завершимо перевірку всіх ділянок дороги і будемо мати всю необхідну документацію. Ми повинні бути впевнені, що пропонуємо інвестору. На початку 2019 року підготуємо звернення до Кабміну про оголошення конкурсу на концесію", - зазначив Новак.

Передбачається, що кошти інвестору будуть повернуті за рахунок збору плати за проїзд, а також плати за доступ і експлуатацію об'єктів дорожнього сервісу, придорожньої інфраструктури, розміщення реклами, логістичних центрів, сучасних ліній зв'язку вздовж дороги.

До завершення будівництва дороги мине 4-5 років.

Термін концесії повинен скласти до 49 років. Концесіонер буде відповідати за будівництво, утримання, ремонт чотирисмугової дороги, яка буде побудована по категорії 1-А. Орієнтовна швидкість руху становитиме 120 км/ч.

За словами Новака, наразі проектом зацікавлені кілька іноземних компаній, які готові інвестувати.

Нагадаємо, біля Центрального вокзалу гостей зустрічає величезна діра на дорозі.

Як повідомляв портал Знай.ua, у столиці запрацював електронний квиток. До осені 2019 року система працюватиме у тестовому режимі.

Також Знай.ua писав про те, що у Києві відремонтують одразу 13 станцій метро. Однак поки що киянам їздити стане складніше.

Дивіться: Ремонт доріг по-українськи