Українці досить довго насолоджувалися теплом. Осінь раз за разом радувала сонячними днями. Однак, рано чи пізно, всьому хорошому приходить кінець. І синоптики вже назвали дату "Х", коли до України постукають морози. Так на думку народного синоптика Леоніда Горбаня, вже в цю суботу, 10 листопада, слід очікувати перші нічні заморозки.

Протягом трьох-чотирьох днів в Україні очікується похолодання, коли температура знизиться до 1−3 градусів морозу вночі і 0−3 градусів тепла вдень.

Сильно засмучуватися не варто, 20 листопада знову потеплішає до 2−5 градусів.

Як раніше попереджав народний синоптик, на території країни очікуються температурні гойдалки.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

"Потім з 22 по 27 листопада очікується серйозне зниження температури: до 5—11 градусів морозу вночі. Але з 28 по 30 листопада знову прийде потепління. Так що весь останній місяць осені в Україні будуть температурні гойдалки", — повідомляє Горбань.

Зазначимо, що у синоптика Володимира Деркача схожий прогноз. Він повідомляє, що українцям треба готуватися до похолодань з різкими поривами вітру.

"З другої декади листопада в Україні місцями можливі нічні заморозки, а також опади, в тому числі і у вигляді снігу, які будуть супроводжуватися поривами вітру", — заявляє він.

Прогноз про майбутнє похолодання підтверджують і в Українському Гідрометцентрі.

Раніше повідомлялося, що для українців з'явилися хороші новини. Для тих, хто вже скучив за відпуском приготували додатковий вихідний день. Тепер, у грудні з урахуванням нового вихідного доведеться відпочивати аж третина місяця - 20 робочих днів і 11 вихідних.

Так, нагадаємо, що 25 грудня українці відзначать католицьке Різдво. Це свято стало державним тільки в минулому році, виходить, що відпочивати повинна вся країна.

Відомо, що вихідні і напередодні Різдва – 24 грудня (Святвечір), проте робочий день переноситься на передує йому суботу, 22 грудня. Про це пишуть українські ЗМІ.

За такою ж схемою Україна зустріне Новий рік. Останній робочий день в цьому році, 31 грудня, буде вихідним, оскільки припадає на понеділок, передує офіційному вихідного – 1 січня, українці вийдуть на роботу в суботу, 29 грудня.

Нагадаємо, цього тижня в Україні очікується сильне похолодання, практично без опадів. У п'ятницю буде хмарно з проясненнями. На півдні та заході до +12, в інших регіонах-до +10.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в цьому році жовтень здивував жителів України. Теплі деньки, мінімальна кількість опадів і приємна осінь дійсно вразили жителів різних регіонів.

Також "Знай.uа" писав, холоди прийдуть в Україну повільно, але впевнено. Цей процес буде супроводжуватися поступовим зниженням температури повітря. Цю інформацію повідомила український синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.