Здавалося б, водіям саме час видихнути із полегшенням: довгоочікуваний закон про розмитнення машин на іноземних номерах ухвалили. Але чи справді все так райдужно, як обіцяють?

Не поспішати радіти цьому на сторінці "Dubinsky.pro" закликав журналіст, блогер Олександр Дубинський.

Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі
Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі

"Рада "легалізувала" євробляхи і сміюся. Ну знизили вам акциз на відра. Ок. Встановили його на рівні 250-500 доларів. А ПДВ же ніхто не скасував при розмитненні, правда? Тобто, + 20% до вартості машини, визначеної митницею. при цьому оцінка автомобіля буде робитися не за вашим липовими довідками про покупку польською фірмою за 1000 євро. А за довідниками митники, в яких відра будуть коштувати не 1000 євро, а 5000. Тобто, вартість розмитнення 10-ти річного відра ціною в 1000 євро складе, як мінімум, 1500 євро. В 2.5 рази дорожче вартості самої машини. Успіх", - іронізує він.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Дубинський натякає, що поки заборонена додаткова розкомплектація та використання із комерційною метою, не можна й передавати права управління:

Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі
Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі

"…виходить взагалі "шоколад". У сенсі, "шоколадні відра". Правду ж кажуть, лох платить двічі", - підсумував Дубинський.

Дивіться: Дубинський про новий закон для "євроблях"

Радуетесь легализации евроблях? Тогда немного холодного душа в виде цифр. Снижение акциза и отмена запрета на растаможку машин старше 8 лет, конечно, случились. Но не случилось дешевой растаможки. Потому что таможня и дальше будет определять цену ввезеных по схеме евроблях "ведер" по своим, украинским справочникам. И от этой стоимости начислять НДС при растаможке. Вот вам простой пример: - 10-ти летнее "ведро" стоимостью 1000 евро в польше таможня оценить в 5000 - 20% НДС от 5000 евро составит 1000 евро - акциз еще 250 евро минимум Итого за "ведро" стоимостью 1000 евро придется заплатить таможенных платежей 1250 евро. Или 125% Пе ре мо га однозначно :)

Geplaatst door Dubinsky.pro op Donderdag 8 november 2018

Нагадаємо, Рада ухвалила новий закон про розмитнення машин на іноземних номерах. Як повідомляв "Знай.ua", водії висунули владі жорсткі вимоги.Також "Знай.ua" писав, поліцію перевели на посилений режим роботи через мітинг водіїв у Києві.