Влітку 2019 року в Україні планують збільшити ставки акцизного податку на тютюнові вироби. Так, куріння для українців зросте щонайменше на 9%.

Про це ідеться у проекті закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів № 9260.

цигарки

Новий документ підтримали 233 парламентарів, які розглядали новий законопроект за спрощеною процедурою.

Виконувач обов’язків міністра фінансів України Оксана Маркарова зазначила, що розроблений урядом законопроект спрямований на забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2019 році та виконання зобов’язань України у рамках виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Ми пропонуємо збільшити низку акцизних ставок на тютюнові вироби на 9%, підвищити екологічний податок, але у розтермінований спосіб на 5 років", – зазначила Оксана Маркарова.

Голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна даний проект сприятиме покращенню адміністрування в окремих галузях, що дасть значні надходження до державного бюджету.

Отже, закон передбачає збільшити з 1 липня 2019 року ставки акцизного податку на тютюнові вироби на 9 відсотків; підвищити з 1 січня 2019 року ставку екологічного податку за викиди двоокису вуглецю (СО2) стаціонарними джерелами з 0,41 грн/т до 10 грн/т та передбачити поетапне підвищення ставки до рівня 30 грн./т у 2023 р.; збільшити ставки рентної плати за користування надрами для видобування нафти і конденсату на 2 відсоткових пункти та для залізної руди – на 0,8 відсоткових пункти; збільшити ставки рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів на 50 відсотків.

Нагадаємо, українці з жахом чекають підвищення цін на цигарки. Щорічно в Україні планують збільшувати акцизні збори на 20%. Таким чином, зовсім скоро ціни стануть непідйомними для більшості українців. Йдеть навіть про суми в 100 грн за пачку цигарок.

Як повідомляв портал Знай.ua, відомого російського актора, зірку серіалів, Данила Страхова побили за зауваження щодо недопалка.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні з 1 грудня збільшать соцвиплати.

Дивіться: Нові ціни на спиртне й цигарки. Скільки будемо платити