З травня 2018 року багато пенсіонерів, які переселились з окупованих територій не можуть отримати соцвиплати. Українцям пояснили, у чому проблема.

Як пояснили у профільному міністерстві, перетин лінії розмежування фіксує система електронного обліку Держприкордонслужби "Аркан". Проте ця система фіксує дані не завжди правильно. А згідно закону, нарахування виплат здійснюється, враховуючи терміни перебування на мирній території.

"Протягом травня-серпня 2018 року наша гуманітарна місія отримувала численні звернення від постраждалих пенсіонерів-вимушених переселенців, багато з яких з 2014-го або 2015 року жодного разу (!) не виїжджали на підконтрольну територію, — розповів голова гуманітарної місії "Проліску" Євген Каплін. — Серед них були і паралізовані люди".

пенсіонер

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Каплін звернувся до представників Держприкордонслужби України з вимогою пояснити, чому порушуються права пенсіонерів-вимушених переселенців. Відповідь була несподіваною.

"Механізм ухвалення рішень про призупинення соціальних виплат на підставі інформації, отриманої від Державної прикордонної служби (бази "Аркан") не відповідає вимогам порядку, затвердженого постановою уряду № 365. Представники, в тому числі Міністерства соціальної політики і Пенсійного фонду, прийшли до угоди, що інформація із системи "Аркан" не є достатньою для припинення виплат пенсій внутрішньо переміщеним особам".

За словами чиновника, наразі влада зробить усе можливе, щоб розібратися у ситуації тавідновити людям виплати пенсії.

Нагадаємо, субсидії для українців стануть розкішшю. У міністерстві повідомили, скільки громадян отримли незаконно пільги.

Як раніше повідомляв Знай.ua, українцям пояснили, як можна відпрацювати борги по комуналці та які документи потрібно зібрати.

Раніше портал Знай.ua, Міжнародний валютний фонд визначив, що Україна - найбідніша серед європейських країн.

Дивіться: Субсидії по-новому. Що змінилося?