У цьому році цій незвичайній жінці-хірургу Аллі Левушкиній виповнився 91 рік. Важко в цій мініатюрній усміхненій старенькій впізнати одного з найкращих лікарів світу.

Проте, вона вже 67 років успішно оперує і незважаючи на свій поважний вік, продовжує працювати. Важко уявити скільки операцій на її рахунку за майже 70 років роботи, але в рік жінка проводить не менше сотні операцій.

Під час операцій Аллі Іллівні завжди доводиться забиратися на підставку – "карету", як називають колеги. Алла Іллівна ледве ходить, але досі працює.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Бачите, як я ходжу? А руки працюють. І голова — теж", посміхається заслужений хірург.

Незважаючи на те, що хірургією Алла Іллівна займалася з третього курсу і вже на шостому почала оперувати, на випускному іспиті вона отримала трійку. Але вона завжди хотіла стати хірургом і не відмовлялася від своєї мрії — і мрія збулася.

"Я фантазеркою все життя була. Коли йшла в медінститут, хотіла працювати з прокаженими. Тоді в Підмосков'ї був лепрозорій. Я книжки про них читала. Але як тільки спробувала хірургію, як кажуть, нюхнула крові, — вже від неї не відходила", — поділилась Алла Іллівна.

Те, що їй судилося стати хірургом-проктологом, Алла Іллівна зрозуміла, коли працювала в ординатурі за спеціалізацією по щитовидній залозі. Одного разу вона виступала на конференції і випадково обмовилася.

"Виступала на конференції, та повинна була сказати "у хворого великий зоб". І замість "з" промовила "ж". Всі сміються… А через деякий час я пішла в проктологию. Колеги вирішили, що та обмовка була пророцтвом", — згадує Алла Іллівна.

Алла Іллівна вважає, що секрет успішної роботи — це любов до неї і до тих, кому ти допомагаєш.

"У нас був лікар, який підходив до вмираючого пацієнта і говорив: "Так ти зовсім хороший! Скоро встанеш!" Хворий засяє, посміхається, і через день-два вмирає. Пацієнтам треба піднімати настрій. Хоча зараз говорять, що потрібно різати правду-матку", — говорить хірург.

"Я брала пацієнтів, яких колеги вважали неоперабельними. У однієї з таких пацієнток зараз двоє дітей. Треба любити справу, якою займаєшся. А ще треба любити людей", — закінчила свою розповідь найстаріша практикуюча хірург Росії, Алла Левушкина.

Нагадаємо, вчені знайшли несподівану причину довголіття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці поради допоможуть тобі прожити більше ста років.

Також "Знай.uа" писав, 12-річний хлопець створив комп'ютерну гру в інтернет-кафе. Всі подумали, що це вірус.