На днях депутати ухвалили новий скандальний закон про розмитнення авто на іноземних номерах. Таким чином, тепер стало відомо, якою буде вартість розмитнення "євроблях".

Після двох років існування схем з євробляхами Рада нарешті легалізувала машини на європейських номерах, - повідомяють журналісти програми "Гроші".

євробляхи

"Новий закон справді зменшує вартість розмитнення авто, але не настільки, щоб таку машину міг дозволити собі простий українець", - йдеться у сюжеті. "За новим законом, вартість розмитнення авто визначатимуть за спеціальною формулою: базова ставка митного платежу для автомобіля з бензиновим двигуном - 50 євро, для авто на дизелі - 75 євро; цю суму множитимуть на об'єм двигуна, поділений на тисячу, та на вік авто", - пояснюють журналісти.

авто

Для власників нових авто - ця сума невелика, це може бути від 500 євро до однієї тисячі, що у порівнянні гроші не такі вже й захмарні. А от для нових власників машин, яким, 10, 15 та більше - сума буде приблизно такою ж як вони придбали саму автівку.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Новий акцизний податок з авто, згідно закону стане трохи меншим, ніж той, що був до цього часу. Проте, крім акцизу, до вартості розмитнення авто входять ще три платежі: ПДВ - 20% від вартості, ввізне мито - 10% та збір до Пенсійного фонду - 3-5% від вартості. А це у свою чергу збільшує суму приблизно ще на тисячу євро.

Нагадаємо, у Верховній Раді зробили важливу заяву для власників автомобілів на єврономерах.

Як повідомляв портал Знай.ua, у чому підступ нового закону про розмитнення в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що "євробляхери" пішли на радикальні кроки, люксовий автомобіль спалили вщент.

Дивіться: Новий закон про євробляхи спровокував бурю емоцій в усіх