Президент України Петро Порошенко звільнив з посади першого заступника командувача Національної гвардії Олександра Кривенка.

Відповідний указ опублікувала прес-служба адміністрації президента.

Крім того відповідно до указу верховного головнокомандувача Кривенка було зараховано до розпорядження керівника НГУ.

"Звільнити Кривенка Олександра Васильовича з посади першого заступника командувача Національної гвардії України та зарахувати його в розпорядження командувача Національної гвардії України", - йдеться в указі.

Варто відзначити, що Кривенка ще у 2012 року було призначено заступником начальника ГУ командумача внутрішніх військ - начальником штабу. А вже 2014 року він став першим заступником командувача НГУ.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що міністр оборони України Степан Полторак, при звільненні з військової служби отримав 1,4 млн. гривень розрахункових коштів.

Ця інформація з'явилася у вівторок, 6 листопада, у змінах до декларації Полторака. При цьому, Степан Полторак залишився міністром оборони, тільки тепер - цивільним. На додачу він отримав ще й бонус - орден Богдана Хмельницького I ступеня.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко 13 жовтня підписав указ про звільнення міністра оборони України Степана Полторака з військової служби. Степан Полторак пішов з ВСУ у званні генерала армії. Президент України Петро Порошенко також оголосив про його нагородження орденом Богдана Хмельницького I ступеня.

Оскільки з 1 січня 2019 року Міноборони України має очолювати цивільна особа (це вимога нового закону "Про національну безпеку") , Полторак подав рапорт про звільнення з військової служби, але міністром оборони України він так і залишився. Порошенко цей рапорт задовольнив. Степан Полторак очолює Міністерство оборони України з 14 жовтня 2014 року.

Крім того варто відзначити, що президент України Петро Порошенко звільнив заступника глави своєї Адміністрації Дмитра Шимківа.

Про це свідчить відповідний указ на офіційному ресурсі АП від 31 серпня. Іншим своїм указом Порошенко призначив на місце Шимківа колишнього заступника міністра фінансів Сергія Марченка.

Нагадаємо, Порошенко призначив нового голову СБУ.

Як повідомляв "Знай.ua", Кабмін відправив у відставку чотирьох губернаторів.

Також "Знай.ua" писав, що Полторак звільнився зі служби.

Міністр оборони України Степан Полторак пішов у відставку. Відома нова посада екс-міністра