У Києві та Київській області зусиллями поліції були викриті теплиці, де злочинці вирощували наркотичні речовини методом "гідропоніки", а потім ця продукція перероблялась і фасувалася.

Про це заявляє прес-служба столичної поліції.

Ціна наркотиків, які вилучила поліція, на чорному ринку становить приблизно 2 мільйони гривень.

Поліцейськими було встановлено, що злочинці обладнали в орендованих гаражах нарколабораторії. «Робоче місце» злочинців було обладнано спеціальним світлом, а певну вологу, температуру і живлення рослин мінеральними добривами підтримували високотехнологічні прилади. Потім готову продукцію злочинці фасували, а потім передавали замовникам для подальшої реалізації.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Під час обшуків в нарколабораториях, силами поліції було вилучено не менше 10 кг подрібненого канабісу та приблизно 200 кущів конопель в горщиках.

Наркодилери, у складі чотирьох осіб, були затримані поліцією


Трьом правопорушників повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. Термін, який загрожує наркодилерам – від 6 до 10 років.


Четвертому правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Його можуть оштрафувати або позбавити волі на термін до 3-х років.

Але поки в Україні щосили йде боротьба з наркотиками, в деяких країнах їх застосовують у медичних цілях. Так, за допомогою Кетаміну медики сподіваються в майбутньому лікувати депресію, повідомляє Daily Telegraph.

Проведені дослідження показали, що деякі випробовувані, перейшовши на "Кетамінове" лікування, стали почувати себе набагато краще.

Експерти прогнозують, що можливість лікування за допомогою цього наркотику з'явиться в недалекому майбутньому - вже в наступному році.

Нагадаємо, що лікарі запропонували лікувати психотравми клубним наркотиком

Як раніше писав "Знай.uа" ще одна європейська країна легалізувала марихуану

Також Знай.uа" писав про те, що у Хмельницькому спалили тонни наркотиків, місто в екстазі