Аврамій Вівчар та Анастасія Овечниця

Це свято отримало назву на честь двох святих – преподобної мучениці Анастасії Римлянині і преподобного Аврамія затворника.

Наші предки вважали святу Анастасію покровителькою овець, а святого Аврамія — покровителем вівчарів, які відзначали в цей день своє свято.

Аврамій Вівчар та Анастасія Овечниця

На Аврамія було прийнято пригощати пастухів всім селом. При цьому самі ж вівчарики ставили на деревах ікону святої Анастасії. Вони вірили, що преподобна мучениця може вберегти домашніх тварин від вовків.

День перемир'я

В цей день у всьому світі відзначається День пам'яті загиблих у Першій світовій війні, офіційно відомий як День перемир'я.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

День пам'яті загиблих у Першій світовій війні

Так, 11 листопада 1918 року Компьєнсьтким перемир'ям, що означав капітуляцію Німеччини, коли закінчилася Перша світова війна, яка тривала чотири роки і три місяці. У її вогні загинуло майже 10 мільйонів осіб, близько 22 мільйонів було поранено. Варто відзначити, що за всю історію таких втрат людство не знало.

День святого Мартіна

Щорічно в цей день католики з усього світу відзначають День святого Мартіна (St. Martin's Day). Це велике свято на честь дня пам'яті про єпископа Мартіна Турського. В цей день в першу чергу запалювалися багаття на кожній вулиці, у кожному дворі. У ці вогнища кидали кошики, в яких нещодавно лежали плоди. Через ці багаття стрибали і влаштовували походи, запаливши смолоскипи від їх вогню. Під час ходи люди вбиралися у святого Мартіна на коні.

єпископ Мартін Турський

Всесвітній день шопінгу

У цей день відзначається незвичайне свято – Всесвітній день шопінгу. Зараз дата не сильно популярна, проте, як тільки люди дізнаються про цю подію, то швидко стають в ряди його прихильників.

Всесвітній день шопінгу

Цікавий той факт, що кількість скоєних в День шопінгу покупок обчислюється мільйонами, а охоплення продажів – вся планета. Тому, якщо покупки – ваша стихія, приєднуйтеся до цього яскравого свята.