Україні загрожує серйозний землетрус в найближчі 10-20 років. Сейсмологи припускають значні руйнування і шкоду, жителям Закарпаття рекомендують перебиратися хоча б на час в більш безпечні регіони. Такі висновки фахівці зробили, вивчивши архівні дані. Згідно з отриманою інформацією, потужні підземні поштовхи стрясають Україну (зокрема, Закарпаття), кожні 100-120 років, останнім було зафіксовано в 1908 році.

Про це попереджає регіональний телеканал Перший Кабельний.
Завідувач сейсмічною станцією Василь Ігнатишин розповів, як місцевим жителям підготуватися до прийдешньої катастрофи. Згідно з його порадами, необхідно стежити за допомогою сейсмометров за найменшими коливаннями. Також землетруси відзначалися в 2015 році, а трирічну відсутність невеликих струсів сейсмологи назвали "затишшям перед бурею".

"Прогнози мають погану властивість збуватися, тому в найближчій перспективі закарпатцям варто готуватися до сильного землетрусу", ― підводять підсумки в репортажі.

Наголошується, що НП може досягти такої ж сили, що і в 2015: тоді в більшості будинків посипалась штукатурка, а в деяких оселях не витримали навіть даху.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як раніше повідомляв Знай.uа, цілих три землетруси сталися в Греції всього за півгодини.

Вночі 4 листопада в Іонічному морі, біля берегів Греції сталися три землетруси. Всі три поштовхи з різною амплітудою трапилися протягом півгодини.

Про це повідомляє Європейський середземноморський сейсмологічний центр (EMSC).

За даними центру відбулося три підземних поштовхи магнітудою 3,5, 4,7 і 4,9.

Також ми писали, що 29 жовтня в понеділок увечері у грузинській столиці Тбілісі стався землетрус.

Про це повідомляє Центр сейсмічного моніторингу Грузії.

Відомо, що трясло Грузію землетрус магнітудою 2,6.

Як повідомляють фахівці, підземні поштовхи були зафіксовані о 22:22 у Ісані-Самгорський районі Тбілісі.

Гіпоцентр землетрусу знаходився на глибині 8 км.

Крім того, підземні поштовхи відчувалися і в інших районах Тбілісі.

На даний момент інформації про потерпілих або руйнування не з'являлося.

Крім того, наш портал повідомляв про землетруси в Україні.

У ніч на 28 жовтня в Одеській області зафіксували незначні коливання у зв'язку із землетрусом в Румунії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій.