На Київщині 30 сімей можуть залишитись без даху над головою. Забудовник, аби зменшити витрати, хотів обійти закон.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відомо, що ділянка, на якій розташований багатоквартирний будинок арештована, а всі квартири, які належать людям будуть продані на спеціальному аукціоні.

Відзначається, що всього кілька років тому люди інвестували гроші у зведення будинку у Броварах, тоді кожен з них заплатив близько 300 тисяч гривень. Будинок будували доволі швидко та звели всього за два роки, мешканці відразу ж після здачі почали облаштовувати свої квартири, проте в експлуатацію його так і не здавали. З часом з'ясувалось, ща за документами був побудований не багатоквартирний будинок, а індивідуальне житло.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Забудовник продавав не квартири, а частки житлового будинку, точніше по 1/24-ій частині житлового будинку. Якщо подивитись нотаріально – у людини є площа зареєстрована 40 квадратів, а де вона – невідомо", – відповів начальник управління, інспекції та контролю Броварської міськради Богдан Мельниченко.

Більше того експерти з'ясували, що забудовник побудував будинок неякісно. Експерти з міської ради визнали його непридатним для життя. Так і живуть люди у будинку-привиді, без централізованої каналізації, газу. Не мали б і електрики, якби не домовилися з сусідами протягнути від них провід.

А нещодавно на дверях з'явилося оголошення, що ділянка, на якій розташований будинок, арештована через борги забудовника. Землю планують продати на торгах. Разом із домом. Адже офіційно його не існує – зареєстрований як недобудова.

Мешканці будинку по вулиці Княжицької звернулись до поліції. Аби на них звернули увагу, перекрили дорогу від Броварів на Київ.

Відзначається, що звів скандальний будинок - Михайло Серпокрило - став відомим у Броварах завдяки будівництву кількох будинків, які теж були зведення зі значними порушеннями. На контакт забудовник не виходить, а коли мешканці бачили його в останнє, він запевняв, що все вирішить.

Разом з тим варто відзначити, що питання знесення "хрущовок" та альтернатива житла тим, хто позбувся квартир, потребує грамотного врегулювання.

У питанні знесення старих будинків, в тому числі і т.зв.. "хрущовок", та будівництва сучасних багатоповерхівок одним з головних каменів спотикання є згода всіх мешканців. І навіть незважаючи на бажання більшості власників квартир отримати нове житло, право окремих людей, які хотітимуть зберегти свою поточну житлоплощу, гарантує закон.

За словами експерта, якщо виникають подібні випадки, то такі рішення в кінцевому рахунку прийматиме суд.

Нагадаємо, елітний район Києва в лапах забудовників, Кличко вже рік не реагує на скарги.

Як повідомляв "Знай.ua", розлючені кияни паралізували Харківське шосе, скандують уже добу і вимагають Кличка.

Також "Знай.ua" писав, що у КМДА дали повний список відвойованих ділянок.

Київ заполонили нелегальні забудови, поки мер літає з фігурантами будівельних скандалів