Останні декілька років в Україні спостерігається досить високий приріст інтересу до нерухомості в нових будинках, яких побудували вже досить багато.

Проте не завжди, точніше, дуже часто вартість на житло в новобудовах стає перешкодою до його придбання.

Навіть у той час, коли будівельний бум потихеньку згасає, ціни на житло в новобудовах не падають. Про це пише портал "Політека".

"Подорожчання нового житла пов'язано в першу чергу із зростанням цін на енергоносії, які тягнуть за собою вартість всіх інших складових: електроенергія, логістика, ціна будматеріалів і так далі. Також подорожчання житла пов'язано з відтоком з країни представників робочих спеціальностей. Їдуть не тільки окремі фахівці. Багато відомих будівельних компанії з нещодавнього часу прагнуть працювати за кордоном", — відзначають експерти.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти і забудовники вже кілька тижнів говорять про зростання цін на квартири. Так будівельники зазначають, що тільки за останній рік ціни на багато будматеріалыв зросли на 20-40%, у тому числі на такі основні, як арматура та цегла.

Аналітик консалтингової компанії "SV Development" Сергій Костецький розповідає, що незважаючи на те, що об'єктивних причин для подорожчання нерухомості вистачає, покупці ще довго зможуть купувати квартири за старими цінами, а може, навіть дешевше.

Варто нагадати, що в найближчі кілька місяців набере чинності закон про "будівельної амністії" – легалізації зведених без дозволу дачних та житлових будинків, прибудов, інших приміщень господарського призначення. Формально ця процедура нічого не коштує, але на практиці все інакше. Держава фактично дає вибір, але в підсумку доведеться платити за документи в спеціалізованих структурах.

Нагадаємо, долар змінює все: що коїться з нерухомістю в Україні.

Як повідомляв Знай.uа доступне житло в Україні: як отримати допомогу.

Знай.uа писав, ціни на квартири змусять українців жити на вулиці.