Столична влада створила сайт, на якому позначає незаконні забудови у столиці. Зараз таких є 42. Про це повідомив заступник голови КМДА з питань будівництва Павло Рябікін.

"На сайті містобудівельного кадастру Києва можна подивитися об'єкти, на які видано містобудівельні умови. Також можна дізнатися розташування рекламних конструкцій: які легальні, а які перебувають на стадії демонтажу. Є й розташування зелених зон. З часом ми доповнимо сайт новими розділами", - заявив Рябікін.

За словами Рябікіна, мешканці декотрих уже зведених багатоповерхівок не мають документів на житло.

"Чекаємо на нову масштабну піраміду", - каже він.

Більшість об'єктів без відповідної документації заступник керівника столичної міськадміністрації пов'язує з корпорацією "Укогруп". Він пояснив, що до незаконних забудовників уже посилали співробітників КМДА, де їм пояснювали - документів на житло немає.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"Такої ситуації, як з "Еліта-центр", уже не буде. Люди самі нестимуть відповідальність за свою жадібність. Зі свого боку, ми готуємо громадянські позови та обіцяємо добудувати ті об'єкти, де немає порушень норм безпеки. Ймовірно, продамо їх з аукціону та знайдемо нових будівельників, які завершать їх", - пояснив Павло Рябікін.

Будівельну компанію "Укогруп" повязують з Анатолієм Войцеховським, який зараз перебуває під слідством. Йому інкримінують самовільне будівництво та відмивання грошей. Раніше СБУ звинуватила екс-генпрокурора Віктора Пшонку в "кришуванні" компанії "Укогруп".

"Раніше дозволяли забудовувати все підряд Анатолію Войцеховському. А зараз - депутату Київради, президенту корпорації "Укрбуд" Максиму Микитасю. Восени вибори мера. Якщо влада зміниться – точно так же можуть заявити, що всі будівництва Микитася незаконні. Ми з чоловіком думали про квартиру в новобудові, але не хочемо ризикувати", - розповіла "Знай" на умовах анонімності одна зі співробітниць Шевченківської райдержадміністрації Києва.