На Полтавщині в селі Нелюбівка Диканського району живе багатодітна сім'я Ходіс. Ще недавно вона відносилася до категорії малозабезпечених, проте кілька місяців тому в житті Сергія і Наді відбулися колосальні зміни. Про це повідомляють "ФАКТЫ".

"Дружина якось пішла в районний відділ соціального захисту оформляти документи на субсидію, і у неї поцікавилися, чому я не працюю. Насправді гроші в сім'ю я приносив, тільки офіційно мене на роботу ніде не брали — так роботодавці йдуть від податків. Останнім часом займався складанням м'яких меблів в одній з полтавських фірм. І хоча мені платили 200—300 гривень у день, мене це не дуже тішило. Щоб дістатися вчасно на роботу майже за сотню кілометрів, доводилося виходити в пів на шосту ранку, а додому повертався до опівночі. І так півтора року", - говорить Сергій.

У соціальній службі сім'я дізналася, що вони, як малозабезпечені мають право відкрити власну справу, під яку держава надає безпроцентну позику в розмірі 75 тисяч гривень.

"Все остаточно вирішилося, коли до нас додому приїхала комісія з району для перевірки побутових умов. У комісії була жінка, яка займалася проектом "Рука допомоги". Побачивши мої вироби, посидівши на новенькому кріслі-качалці, вона прийшла в захват. З того дня все і закрутилося: підготовка бізнес-плану, збір необхідних документів… вже через два місяці я отримав три кубометри деревини для старту власного бізнесу. Слідом за цим прийшли три верстата, про які я раніше міг тільки мріяти: фрезерний, торцювальний і фуговально-рейсмусовий", - розповідає підприємець.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За словами Сергія, найбільш ходові породи дерева дуб, сосна, вільха і ясен. А найбільш затребувані замовлення столи, шезлонги, табурети, ліжка, стільці для риболовлі, гойдалки, альтанки. Але прості речі, виготовлені Сергієм, мають досить оригінальне втілення. І, що важливо, доступні ціни.

Тому Сергій Ходіс ніколи не сидить без роботи. Влітку його клієнтам доводилося чекати свої замовлення навіть по півтора місяці. А замовлення до нього надходять з Києва, Харкова, Одеси Інтернет швидко розносить інформацію.

Голова сімейства не приховує, що мінімальний дохід у місяць у нього тепер становить 15-20 тисяч гривень. Зараз він сам собі господар: займається улюбленою справою, яка приносить непоганий дохід, і при цьому кожен день вдома. Бачить, як ростуть діти, відчуває турботу і підтримку дружини, має можливість їй допомогти у сімейних клопотах.

Нагадаємо, військовий капелан перевернув поняття про Бога і армію.

Як повідомляв портал "Знай.uа", оприлюднили щорічний рейтинг 100 багатих людей в Україні.

Також "Знай.uа" писав, історію української молодої мрійниці, у якої все вийшло.