У понеділок, 12 листопада, ПАТ "Укрзалізниця" оголосило про те, що нова назва для експреса "Бориспіль" вже є. Так, швидкісний поїзд з української столиці в аеропорт буде називатися Kyiv Boryspil Express, що дослівно перекладається, як "Київ Бориспіль Експрес", повідомляє прес-служба підприємства.

Варто уточнити, що остаточну назву для нового маршруту обирали шляхом голосування.

«10 тисяч користувачів Facebook приєдналися до голосування, і це менше ніж за 4 дні. Мені імпонує назва. Переможець конкурсу - Євген Захаров. Євгене, у нас з вами важлива місія - нанести цю назву на рухомий склад. До речі, в запасі ще кілька красномовних назв - залишимо їх для майбутніх масштабних будівництв», - розповів виконуючий обов'язки голови "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

При цьому назву вибирали з таких варіантів: UZ Air, Kyiv Boryspil Express, Лелека, UZ Express, Січ, Sky Express, Чумак, Аерошатл, Либідь.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Раніше "Укрзалізниця" запускала в тестовому режимі новий швидкісний поїзд до Міжнародного аеропорту "Бориспіль". А після цього оголосила конкурс на найкращу назву для експреса.

Наголошується, що на даний момент фахівці "Укрзалізниці" активно працюють над реалізацією цього проекту. Новий маршрут повинен зменшити залежність мандрівників від міського трафіку, а також допоможе швидко і зручно дістатися до головного аеропорту України.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" успішно випробувала рейкові автобуси Pesa, які курсуватимуть в аеропорт Бориспіль з максимальним пасажирським завантаженням. На час випробувань пасажирами стали залізничники. Поїзд відправився в шлях з центрального ж/д вокзалу Києва.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні зовсім скоро не стане касових апаратів. А все через те, що їх визнали дорогими і застарілими. Нова електронна система зможе працювати на будь-яких пристроях, які підтримують Android і iOS.

Також портал Знай.uа писав, що у столичному аеропорту "Бориспіль" затримують рейси. Як пояснили пасажирам, причина в несприятливих погодних умовах, зокрема – підвищеній туманності.