Небезпечна хвороба може забрати мільйони життів, переважно дітей у всьому світі. В наступні 10 років лікарі називають найстрашнішим захворюванням - пневмонію.

Дослідники виявили, що пневмонія може стати причиною смерті 10,8 мільйона дітей. Така страшна цифра може бути у наступні 12 років, - пише Politeka.

Дослідження провели спеціалісти з Міжнародної організації Save the Children і Університету Джона Гопкінса.

Пневмонія вбиває більше дітей у віці до п’яти років, ніж інфекційні захворювання, на кшталт кору, малярії і діареї. Останні вбивають майже один мільйон дітей щороку.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Хвороба вражає легені, які запалюються і заливаються рідиною. Це викликано інфекцією від бактерій, вірусів або паразитів, в розвинених країнах переважно зачіпає літніх людей. Люди, що живуть в умовах бідності, особливо вразливі, оскільки їм не вистачає доступу до медичних установ, щоб розпізнавати симптоми.

"Це хвороба бідності. Діти, які недоїдають або живуть в міських нетрях, як правило, піддаються великому ризику. Дивно, що вбивця дітей номер один отримує так мало уваги уряду та громадськості", – сказав генеральний директор Save the Children Кевін Уоткінс.

Страшна хвороба повернулась до України

Додамо, українців попереджають про повернення небезпечної хвороби. Під кінець 2018 року в Україні зафіксовано сім випадків захворювань на гостру антропонозну інфекцію – дифтерію, хворих на яку торік зафіксовано не було.

Медики ще раз нагадують українцям, що не варто нехтувати власним здоров'ям та здоров'ям дітей і слід звенутися до медзакладів за щепленнями.

У 90-х роках в Україні від цієї страшної недуги померло близько 700 людей, випадки зараження зафіксували у 20 тисяч осіб.

Сьогодні у нас досатньо вакцини. Населенню нагадують, що потрібно щеплюватися проти дифтерії кодні 10 років.

Нагадаємо, лікар Євген Комаровський пояснив, чому ми лікуємо застуду дітей неправильно.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям дали кілька дієвих порад, як зміцнити імунітет у сезон грипу та ГРВІ.

Також Знай.ua писав про те, що медики розповіли про головну зброю проти застуди.

Дивіться: Лікар Комаровський розповів про пневмонію