Випадків, коли такі собі віртуальні реєстратори допомагають рейдерам забирати бізнес, величезна кількість. Юристи вирішили перевірити, як можна убезпечити власне майно, то виявилось, що у нашій країні - ніяк.

Ці реєстратори - не нотаріуси, а працівники комунальних підприємств. І Міністерство юстиції не має майже ніяких важелів контролю за ними, бо так написано в законі, - пише ТСН.

земля

"Уявляєте, юристи і я, нотаріус, дійшли до висновку, що захистити свою власність неможливо. Все -іпотеки, арешти. Все ламається тим, що реєстратор бере, і просто не помічає цього всього. Просто переоформляє власність", - розповідає голова нотаріальної палати України Володимир Марченко.

земельна ділянка

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нещодавно стало відомо, що влада намагається пропхнути в ВР законопроект, який передбачає заміну нотаріусів у селах, які виконуватимуть уповноважені місцевих управлінь юстиції. Пройшовши тримісячні курси та коротку підготовку - і все,ці чиновники в костюмах можуть вчиняти найскладніші юриличні дії з майном українців.

"Якщо ці уповноважені з’являться і якщо вони надаватимуть довіреності, то виникає питання – була людина-не була людина, від цього-не від цього, помер-не помер – але довіреність вже буде. І потім з довіреністю йдуть до нормального нотаріуса. Нотаріус буде змушений її приймати і вчиняти нотаріальні дії", - зазначає голова нотаріальної палати України Володимир Марченко.

Як пояснюють нотаріуси, у парламенті появу нового документу пов’язують з ліквідацією мораторію на продаж землі. І з необхідністю швидкого переоформлення великого масиву земельних ділянок. А це у свою чергу насторожує.

Нагадаємо, українці платитимуть непосильні податки за власне житло. До того ж закон зменшив площу квартир та будинків, за які стягуватимуть копійку з сімейного бюджету в державний. До того ж боржникам приготували санкції.

Як повідомляв портал Знай.ua, новий закон дозволить зносити цілі мікрорайони хрущовок без згоди усіх мешканців. Тепер достатньо 75% підписів.

Також Знай.ua писав про те, що екперти підрахували, скільки українцям потрібно відкладати на квартиру.